Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Organizarea unui workshop gratuit pentru parimtii copiilor afectati de autism

ro

28 Mar, 2012 23:14 1345 Marime text

„Marşul albastru"

Asociaţia de Sprijin a persoanelor cu Autism „Harap-Alb" Constanţa în colaborare cu D.G.A.S.P.C Constanţa şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei organizează sâmbătă 31.03.2012, începând cu ora 11.00, un moment de Conştientizare a autismului.

La marş vor participa persoane cu autism şi familiile lor, specialişti în terapia autismului, voluntari ai asociaţiei, susţinători. Participanţilor la marş li se vor oferi baloane albestre sau vor purta eşarfe albastre.

Traseul pe care se vor deplasa participanţii va fi Aleea Horia Agarici- str. Sucevei- B-dul Al. Lăpuşneanu până la City Park Mall.

La City Park Mall, copiii vor susţine un mic spectacol de pantomimă şi li se vor alătura copii de la Grădiniţa Delfinariu care vor veni cu o mică surpriză susţinând astfel Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului.

Acest mars se inscrie in rândul manifestarilor propuse de Asociatia de Sprijin a Persoanelor cu Autism Harap Alb cu intentia de a aduce in atentia celor implicati si a mediului social larg prezenta printre noi a persoanelor cu autism, din nefericire din ce in ce mai numeroase, problemele cu care se confrunta impreuna cu familiile lor. Se doreste ca societatea civila sa fie informata si constienta ca soprijinul acordat de timpuriu inseamna mai putina suferinta pentru persoanele cu autism si familiile lor, sanse mai mari pentru recuperare si in final, costuri mai mici pentru societate, stiut fiind faptul ca un an de intarziere in dezvoltare se recupereaza in cel putin doi ani de terapie.

Vă invităm să participaţi alături de noi la această manifestare!!!

Workshop

Asociaţia de Sprijin a persoanelor cu Autism „Harap-Alb" Constanţa în colaborare cu D.G.A.S.P.C Constanţa prin Centrul de Zi pentru Copii cu Autism şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Ovidius" Constanţa şi Centrul Educaţional pentru Copii şi Părinţi „Psihobest" Bucureşti organizează miercuri 4.04. 2012, începând cu ora 14.00, la Universitatea „Ovidius" Constanţa pe B-dul Mamaia nr124, în amfiteatru B, workshopul „Autism.Efectele comunicarii disfunctionale asupra comportamentului si strategii reparatorii" susţinut de Psiholog Iulia Pantazi şi dr. Mioara Cazac.

Tematica workshop-ului va fi următoarea:

 Abilitatile necesare comunicarii functionale;

 Depistarea timpurie a dificultatilor de comunicare;

 Strategii reparatorii.

Sunt invitaţi să participe părinţi ai copiilor cu autism, specialişti în terapii comportamentale si masteranzi ai Facultătii de Psihologie si Ştiintele educatiei.

Vă invităm să participaţi alături de noi la această manifestare!!!

Acest workshop se inscrie in rândul manifestarilor propuse de Asociatia de Sprijin a Persoanelor cu Autism Harap Alb cu intentia de a aduce in atentia celor implicati si a mediului social larg prezenta printre noi a persoanelor cu autism, din nefericire din ce in ce mai numeroase, problemele cu care se confrunta impreuna cu familiile lor. Se doreste ca societatea civila sa fie informata si constienta ca soprijinul acordat de timpuriu inseamna mai putina suferinta pentru persoanele cu autism si familiile lor, sanse mai mari pentru recuperare si in final, costuri mai mici pentru societate, stiut fiind faptul ca un an de intarziere in dezvoltare se recupereaza in cel putin doi ani de terapie.

Va aşteptam sa onoraţi invitatia noastra la acest eveniment.

Presedinte ASPA-HA

Stanuta Dae

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii