Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul International de Folclor pentru Copii si Tineri Interpreti “DOBROGE, MANDRA GRADINA“

ro

18 Mar, 2009 16:45 2499 Marime text

ASOCIATIA PENTRU CULTURA INVATAMANT SI TURISM CONSTANTA
STR. STEFAN CEL  MARE NR. 15  BLOCM1, AP. 3 CONSTANTA
TEL/FAX: +40241619049;  MOBIL: 0724.491830 / 0788.201034
Email.acit@post.com si ovidiu0707@yahoo.com
                                       

Nr. 35 / 17.03.2009

COMUNICAT DE PRESA

Motto:               Frunza verde de trifoi,                    Si cum zici doina frumos
                               Mai vin, bade,  pe la noi,               Doina dulce, mangaioasa,
                             Sa-ti aud glasul duios                   Doina, bade, dragastoasa.


       Asociatia pentru Cultura Invatamant si Turism din Judetul Constanta, va organiza Festivalul International de Folclor pentru Copii si Tineri Interpreti “DOBROGE, MANDRA GRADINA“ editia a V a in perioada  17 – 21. 06. 2009, in parteneriat  cu Primaria Orasului Eforie, Primaria Municipiului Mangalia, Primaria localitatii Albesti, Directia Judeteana pentru Tineret Constanta si Inspectoratul Scolar Judetean Constanta. 
      Conferinta Coregrafilor va avea loc in statiunea  Neptun , Club Hotel “Doina”,  perioada:  20 – 22. 03. 2009, unde vor fi prezenti Directori si Maestri Coregrafi din 22 de Ansambluri Folclorice din Romania.
      In cadrul acestei intalnirii, vor avea loc  discutii si analize care se vor referi strict la organizarea si participarea Ansamblurilor Folclorice de Cantece si Dansuri Populare din Romania la Festivalului International de Folclor pentru Copii si Tineri Interpreti “ DOBROGE, MANDRA GRADINA “, Ansambluri care vor concura la sectiunea COREGRAFIE, dar si posibilitatea de participare in afara sectiunii de concurs a Ansamblurilor, cautand sa gasim  posibilitati in vederea participarii si asigurarii de spatiu in scena la programele  folclorice care vor fi prezentate publicului in decursul celor cinci zile de festival in cele trei localitati: Mangalia, Eforie si Albesti.
     Delegatii Ansamblurilor Folclorice invitate, vor  prezenta in decursul celor doua zile, materiale filmate, imagini din activitatea Ansamblului Folcloric pe care il reprezinta.
    Conferinta Coregrafilor are ca scop desemnarea Ansamblurilor Folclorice din Romania care vor concura la sectiunea COREGRAFIE in cadrul acestui festival.  La acest  Festivalul – Concurs “Dobroge, mandra gradina”, Editia a V-a,  vor fi invitate si un numar de 9 (noua ) Ansambluri Folclorice de cantece si dansuri populare de peste hotare.
 

Cu multumiri,
Presedinte A.C.I.T. Constanta
Act. Ovidiu ROSCA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • andrei 01 Jun, 2009 20:17 datimi si mie nr de tel ca vreau sa ma inscriu