Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Europa Cup la clasa Laser, la Navodari, pe lacul Siutghiol

ro

16 Apr, 2015 12:50 1496 Marime text
Pentru a doua oara Romania va gazdui competitia internationala de yachting Europa Cup la clasa Laser, eveniment care va avea loc la Navodari pe Lacul Siutghiol in perioada 16-19 aprilie 2015. Competitia este organizata de Asociatia Romana de Clasa Laser si se desfasoara sub patronajul EURILCA - forul european al clasei Laser- fiind catalogata cu gradul 1 ca importanta in ierarhia concursurilor din Europa, fiind una din cele 22 competitii de prestigiu din calendarul EURILCA 2015.

Prima editie a strans la start peste 40 de sportivi din Romania, Moldova, Bulgaria, Grecia, Israel si Franta. Anul acesta se asteapta un numar de 50 de sportivi din Romania, Bulgaria, Ucraina, Serbia, Austria, Grecia.  

Importanta acestui eveniment international a fost o provocare pentru Asociatia Romana de Clasa Laser, organizarea fiind pusa la punct in cele mai mici detalii.  Succesul de anul trecut a determinat EURILCA sa acorde si anul acesta Romaniei onoarea organizarii Europa Cup.

Ziua de Joi 16 aprilie este rezervata sosirii delegatiilor, inscrierilor si masuratorilor. La ora 19.00 va avea loc festivitatea de deschidere la complexul Scoica Land din Navodari.
In zilele de 17, 18 si 19 aprilie incepand cu ora 12.00 sunt programate a se desfasura 8 regate la cele trei clase de concurs:  Laser Standard ; Laser Radial  si Laser 4.7. Pentru omologarea concursului, este necesar sa se desfasoare cel putin o regata din cele 8 programate. Concursul se adreseaza sportivilor de toate varstele, care au brevet de timonier si sunt legitimati la un club de yachting.  Astfel, vor putea fi vazuti pe apa copii de la 13 ani pana la adulti trecuti de 50 ani, inscrisi la una din cele 15 categorii permise de regulamentul de desfasurare a concursului.
 
Primii trei clasati la fiecare categorie vor fi premiati, dar cel mai important lucru este ca fiecare participant  va primi puncte care vor conta in clasamentul oficial EURILCA. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii