Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii constănțenidin clasele primare expun în premieră machete de arhitectură

ro

28 May, 2015 14:04 1133 Marime text
Asociația De-a Arhitectura a provocat 200 elevi din șapte clase primare din județul Constanța să realizeze machete pentru un oraș imaginar, activitate prin care aceștia pot aplica cunoștintele și deprinderile dobândite în cadrul cursului “De-a arhitectura în orașul meu 2014-2015”. Expoziția machetelor va marca finalizarea opționalului și se va desfășura în săptămâna dedicată Zilei Internaționale a Copilului. Una dintre surprizele din cadrul acestui vernisaj constă în posibilitatea oferită copiilor vizitatori de a picta cu mâinile un perete complet alb, realizat din blocuri de zidărie YTONG.
“Arhitectura îi ajută pe copii să-și dezvolte spiritul de observație, creativitatea, simțul spațial și cultura vizuală. De asemenea, în timpul unui an școlar copiiiînvață să comunice și să lucreze în echipă. Elevii sunt foarte implicați la aceste cursuri, iar lucrările realizate de ei sunt o dovadă a talentului acestora”, a declarat Corina Croitoru, membru fondator de-a arhitectura.
Expoziția se va deschide publicului larg, pe 3 iunie 2015, începând cu ora 16:00. Alături de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 29 ,,Mihai Viteazul”, din Constanța vor participa elevii Școlii Gimnaziale Nr. 39 ,,Nicolae Tonitza”, precum și elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 ,,George Enescu”, din Năvodari.
“YTONG are o tradiție în susținerea educației de arhitectură. Experiența dobândită în proiectele de până acum și interesul manifestat de copii ne determină să fim încrezători că generația viitoare va milita pentru un mediu construit de calitate. Ne-am dorit să fim alături și de copiii din Constanța în familiarizarea lor cu noțiuni importante de arhitectură și urbanism în cadrul anului școlar”, a declarat Georgiana Stanciu, Coordonator Marketing Xella RO, producătorul blocurilor YTONG.
Expunerea machetei orașului imaginat de elevi este produsul îndemânării, priceperii, aplicării cunoștințelor și deprinderilor dobândite sub îndrumarea cadrelor didactice și a arhitecților voluntariAna Maria Olteanu, Gabriela Bărbulescu, Luiza Tănase, Alina Mihalache, Elena Blidea, Oana Șerbănescu și Ștefan Baltă, care au reușit să le aprindă imaginația, dorința de explorare și documentare.
După vernisajul expoziției, când fiecare clasă își va prezenta munca concretizată în realizarea unui oraș imaginarîn miniatură, machetele vor putea fi admirate timp de o săptămână în incinta Maritimo Shopping Center.
 
Despre De-a arhitectura
De-a arhitectura este o asociaţie care își propune dezvoltarea și promovarea educației de arhitectură și mediu construit, prin predarea în școli de stat și private a cursurilor de arhitectură pentru copii. Asociaţia a fost creată de arhitecţi români: Mina Sava, Vera Marin,  Eliza Yokina, Corina Croitoru, Claudia Pamfil și Miruna Grigorescu. Împreună cu Filiala Teritorială  Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România şi în parteneriat cu Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Universitatea Bucureşti,  Asociaţia de-a arhitectura a dezvoltat un program cultural care include un program educaţional numit „de-a arhitectura în oraşul meu”. Acesta este un curs de cunoştiinţe de arhitectură şi mediu construit pentru clasele III-IV, ce poate fi utilizat pentru materia opţională. Pentru anul școlar 2015-2016 cursul se va desfășura în 120 de clase din 15 orașe, fiind predat de arhitecții învățători.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii