Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Ultima șansă pentru romi de a participa gratuit la cursul de Manager de Întreprindere Socială

ro

21 Oct, 2015 18:18 1106 Marime text
Ultima șansă de a participa gratuit la cursul de Manager de Întreprindere Socială
oferit de KCMC și partenerii săi!
 
București, 21.10.2015 – În perioada 7-12 noiembrie 2015 KCMC – K Consulting Management and Coordination, alături de partenerii săi, organizează la București ultima sesiune de curs pentru ocupația Manager de Întreprindere Socială adresată persoanelor de etnie romă, în cadrul proiectului de dezvoltare a economiei sociale Pakivalo ButiQ.

De la 1 ianuarie 2016 este posibil ca niciun furnizor de formare profesională să nu mai poată susține un astfel de curs, doritorii putând să participe doar la cursurile organizate de universități.

“Economia și cariera individuală se schimbă pe zi ce trece. Tehnologia, rețelele sociale, nevoile oamenilor, toate transformă foarte rapid modul cum vom lucra. Poate mai mult ca niciodată e necesar să ne adaptăm și să învățăm să o facem repede. Practic nu vor mai exista cariere predefinite și nici locuri de muncă stabile. Însă devine din ce în ce mai aproape de realitatea fiecăruia dintre noi șansa de a administra o afacere, care să rezolve mai mult decât nevoia de profit a unui individ. Afacerile sociale sunt modele de afaceri creative, în care atât fondatorii cât și angajații pot contribui cu idei și pot simți că munca de zi cu zi pune cărămizile pentru o construcție pe termen lung și schimbă viețile unor persoane dezavantajate. Afacerile pe care le dezvoltăm prin proiectul Pakivalo ButiQ sunt doar câteva exemple. Sunt convinsă că printre voi se regăsesc multe persoane cu idei foarte bune și dorință de muncă. Poate că adeseori vă simțiți în locul nepotrivit și ceva vă îndeamnă să vă creați propriul loc în care să puteți schimba ceva. Ne dorim să vă cunoaștem și să vă dăruim măcar o parte din abilitățile necesare pentru a transforma o idee abstractă într-o realitate. Indiferent de ceea ce vă rezervă viitorul, ceea ce veți învăța la cursul de Manager Întreprindere Socială va fi un pachet de instrumente utile în orice domeniu: cum să identifici oportunități, cum să iei în considerare nevoile comunității, cum să folosești resursele, cum să îți alegi partenerii și multe alte abilități.” Alexandra Dinu, Director Dezvoltare – KCMC.

Așteptăm 20 de participanți din București, Ilfov, Argeș, Prahova, Ialomița, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu sau Teleorman.
Participanții la curs trebuie să aibă cel puțin studii medii finalizate cu diplomă de BAC și să fie de etnie romă. Puteți completa formularul de aplicare AICI sau accesând link-ul complet de mai jos.

Termenul limită de înscriere este 4 noiembrie 2015, ora 18:00. Persoanele selectate vor fi informate cel târziu pe 5 noiembrie.
Cu o experiență de 5 ani în dezvoltarea de programe de formare în domeniul economiei sociale, KCMC este un actor important pe scena furnizorilor de formare profesională, formând până în prezent peste 600 de persoane.

Cursul de Manager de Întreprindere Socială se adresează persoanelor care sunt interesate să dezvolte afaceri sociale și sunt în căutarea de instrumente pentru implementarea unui management eficient în dezvoltarea de întreprinderi sociale sustenabile. Managerul unei întreprinderi sociale este o persoană pasionată, care are competențe de administrare a unei afaceri și totodată înțelege realitatea grupurilor defavorizate, reușind astfel să genereze și să pună în aplicare strategii de dezvoltare pe termen lung.

În cadrul proiectului Pakivalo ButiQ, prin aceste cursuri gratuite dorim să oferim oportunitatea persoanelor de etnie romă să își dezvolte cunoștințe și abilități necesare unui antreprenor social, alături de specialiști în economie socială, care au avut un rol foarte important în înființarea și creșterea unor astfel de întreprinderi.

Proiectul Pakivalo ButiQ este derulat de Asociația Romano ButiQ în parteneriat cu KCMC – K Consulting Management and Coordination și Atelierul de Pânză, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Reurselor Umane 2007 – 2013 Investește în oameni!, axa prioritară 6 Promovarea incluziunii sociale, DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale (ID proiect: 143908). Mai multe informații despre afacerile sociale din proiect sunt disponibile pe pagina http://pakivalobutiq.romanobutiq.ro/ sectiunea Despre Noi -> Afaceri sociale. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii