Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Caz umanitar Maria Maximiuc - retinopatie de prematuritate grad avansat 25 febeuarie 2015

ro

25 Feb, 2015 16:12 2127 Marime text
Maria s-a grăbit să-i zâmbească soarelui,dar nu l-a văzut niciodată
 
Născută prematur în maternitatea din Constanţa, Camen Maria Maximiuc, acum în vârstă de numai 7 luni, suferă de o afecţiune care o condamnă să trăiască în întuneric. Singură să şansă vine de la Spitalul William Beaumont din Detroit (Statele Unite ale Americii), specializat în retinopatie de prematuritate, însă costurile intervenţiei chirurgicale la ambii ochi, inclusiv transportul, cazarea şi analizele post-operatorii depăşesc cu mult veniturile familiei: 50.000 de dolari.
 
După naştere, medicii au asigurat-o pe mama micuţei de faptul că Maria este aparent sănătoasă, însă au menţionat că trebuie să se prezinte la un control oftalmologic după o luna de la naştere, control care nu i s-a făcut la externare. La dată programată mama împreună cu fetiţă s-au prezentat la spital însă li s-a spus de către asistente că medicul este plecat în concediu de odihnă. După nici două săptămâni, au revenit la acel control, iar vestea i-a sfâşiat inima mamei: retinopatie de prematuritate, într-o formă foarte avansată, deoarece boală a fost descoperită prea târziu, iar această a avansat foarte rapid. 
 
Doi medici specialişti din Cluj, de la spitalul de Urgenţă, au încercat, printr-o operaţie complicată, să-i salveze vederea Mariei, însă fără succes, iar părinţilor li s-a spus clar, printr-un raport medical, că nu se mai poate opera în ţară, singură şansă fiind în Statele Unite ale Americii. De altfel, Spitalul William Beaumont din Detroit este singurul spital din lume care face astfel de operaţii pentru copii la vârste atât de fragede.
“A fost o minune că îngeraşul meu a reuşit să supravieţuiască la naştere şi credeam că totul va fi bine. La aflarea veştii, am trăit cel mai negru moment din viaţă mea dar mi-am spus că indiferent ce o să fac şi cum o să fac, micuţa mea va reuşi să vadă. Am făcut eforturi foarte mari, am apelat la mulţi oameni să ne ajute şi ne aflăm la câţiva paşi să ne vedem visul cu ochii. Sunt mai încrezătoare că oricând şi sunt sigură că ne veţi ajută să trecem peste acest obstacol”, declara mama fetiţei, Emilia Maximiuc.
 
Atinşi de drama prin care trece familia Maximiuc, Asociaţia “Salvează o inima” a demarat de urgenţă o campanie umanitară care să-i ofere micuţei o şansă de a-şi vedea persoanele dragi şi de a trăi o viaţă normală. Până acum s-au făcut progrese foarte mari, s-au strâns aproximativ o treime din suma, însă lupta continuă până la suma de 50.000 de dolari. Donaţiile pot fi făcute online, prin card sau prin SMS, pe platforma de donaţii online a Asociaţiei “Salvează o inima”, https://salveazaoinima.ro/campaigns/carmen-maria-maximiuc/, sau direct în conturile mamei: RO18RZBR0000060017354630 (Lei), RO50RZBR0000060017354636 (Dolari), RO61RZBR0000060017354632 (Euro) - Cod SWIFT: RZBRROBU, Cod BÎC: RZBR (pentru transferurile din străinătate).
 
“Am început o lupta şi vrem s-o ducem până la capăt. Maria are toate şansele să vadă, medicii i-au dat şanse mari, dar trebuie să ne mobilizăm şi să strângem toţi banii necesari. Până în momentul de faţă, sute de români au răspuns pozitiv apelului pe care l-am adresat pe reţelele de socializare şi pe website-ul oficial. I-am salvat pe gemenii Yanis şi Rareş, care sufereau de aceeaşi boală, suntem încrezători că românii se vor fi mobiliza alături de familia Maximiuc”, afirmă Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei “Salvează o inima”.
 
Asociaţia “Salvează o inima” a fost înfiinţată pe dată de 17 decembrie 2012, şi îşi doreşte să reunească sub acelaşi acoperiş un număr cât mai mare de profesionişti din diferite domenii, oameni bine pregătiţi şi motivaţi, oameni de bine, oameni simpli, cinstiţi şi oneşti, oameni care cu suflet şi dedicare pot ajută în campaniile şi proiectele noastre şi astfel împreună să ne atingem scopul final de a lasă copiilor noştri o moştenire valoroasă, mărturie a faptului că noi oamenii, comunitatea în ansamblul ei, suntem tot ce trebuie şi suficient pentru că lucrurile să meargă într-o direcţie bună.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii