Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă

ro

27 Oct, 2014 16:03 1277 Marime text
Începând cu anul 1996, odată cu adoptarea Planului Strategic de Acţiune la Marea Neagră, s-a adoptat şi sărbătorit, an de an, pe 31 octombrie, Ziua Internaţională a Mării Negre.
În scurt timp, această sărbatorire a devenit o tradiţie şi în principalul oraş port maritim al Romaniei, municipiul Constanţa.
În acest an, sub egida Consiluilui Judeţean Constanţa şi a Direcţiei Judeţene de Cultură, vineri 31 octombrie 2014, orele 12 :00, la Sala de Conferinţe „ing. Marcel Stanciu” a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa (Bld. Mamaia, nr.255) se va desfaşura simpozionul „Marea Neagră, trecut, prezent si viitor”.
Participă reprezentanţi ai Ministerului Mediului, instituţii de învăţământ superior şi cercetare din Constanţa, Tulcea şi Galaţi, instituţii din subordinea Statului Major al Forţelor Navale, din structura Autorităţii Navale Române, instituţii şi organizaţii de mediu, Sindicatul Liber al Navigatorilor, Liga Navală Română, companii de crewing, dar şi instituţii legate de explorarea şi exploatarea Mării. Efortul organizatoric este sprijinit de un număr de zece agenţi economici din municipiu.
Cu ocazia derulării acestui eveniment, se vor acorda diplome de excelenţă din partea Comitetului Naţional Român de Oceanografie unor personalităţi de marcă ale Marinei Române, cu ocazia pensionării.
Participanţii vor avea prilejul dupa orele 14:00 să viziteze o expoziţie de pictură marină, realizată de Careul Doamnelor – LNR Constanţa.
Sperăm, noi organizatorii, să avem alături reprezentanţii mass-mediei constanţene, expresie a grijei pentru valorile Mării si pentru vocaţia maritimă a României.
Pentru detalii vă rugam să vă adresati domnului dr. cs. I Niculae C. Papadopol (tel : 0751301710)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii