Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de opresa Forumul Atomic Roman

ro

02 Jul, 2015 11:42 1138 Marime text
Memorandum de Înțelegere pentru consolidarea relațiilor de colaborare intre companiile romanești si canadiene din domeniul energiei nucleare
 
2 Iulie, București, Romania. Asociația Forumul Atomic Roman (ROMATOM) si Organizația Industriei Nucleare Canadiene (OCI) anunța semnarea unui Memorandum de Înțelegere (MOU) pentru cooperare in domeniul nuclear.
 
Memorandumul a fost semnat de către Dr. Ioan Rotaru, Președintele ROMATOM si Dr. Ron Oberth, Președintele OCI, la finalul primei zile a Seminarului Industriei Nucleare Romano-Canadienei, organizat de ROMATOM si OCI la Hotelul Hilton din Bucuresti.
 
Memorandumul stabilește principalele direcții de colaborare intre ROMATOM si OCI in scopul identificării de oportunități pentru proiecte nucleare in Romania, Canada precum si in alte tari in care firmele din industriile nucleare romane si canadiene pot conlucra. Memorandumul ROMATOM-OCI facilitează de asemenea cooperare intre institute de cercetare si universități din Romania si Canada in domenii precum cercetare, dezvoltare si educație.
 
In cadrul seminarului de doua zile organizat de ROMATOM si OCI in perioada 2-3 iulie 2015 au fost prezentate capabilitățile industriei nucleare romanești si canadiene, realizându-se un schimb de experiența si bune practici internaționale in construcția de noi proiecte de energetica nucleare.
 
Seminarului Industriei Nucleare Romano-Canadienei a reprezentat evenimentul principal al misiunii economice de trei zile coordonate de OCI in Romania, cu participarea a 12 companii canadiene, care a demarat cu sărbătorirea zilei Canadei in data de 1 iulie, in prezenta Excelentei Sale Ambasadorul Canadei la București, doamna Joanne Lemay. Misiunea Economica a inclus, de asemene, vizite la companiile nucleare romanești precum si întâlniri bilaterale cu furnizorii romani.
 
Atât președintele OCI cat si președintele ROMATOM si-au exprimat încrederea si interesul pentru extinderea cooperării dintre cele 2 organizații.
 
“OCI se bucura de semnarea acestui Memorandum si este încrezătoare in construirea unei relații de colaborare durabile intre organizațiile de furnizori din cele doua tari in scopul dezvoltării de proiecte de energetica nucleare ce vor conduce la o creștere a siguranței energetice in regiune, crearea de locuri de munca atât pentru Romania cat si pentru Canada si dezvoltarea tehnologica continua”, a declarat Președintele OCI, Dr. Ron Oberth.
 
Dr. Ioan Rotaru, Președintele ROMATOM a afirmat ca “Parteneriatul romano-canadian este unul tradițional, datând din perioada construirii Unităților 1 si 2 de la CNE Cernavoda care se afla astăzi pe primele poziții in lume pe baza factorului de capacitate realizat de la punerea in funcțiune a acestora. Suntem încrezători ca viitoarele proiecte de cooperare intre organizațiile noastre vor fi încununate de succes”.
 
Organizația Industriei Nucleare Canadiene (OCI) este o asociație formata din 180 de companii canadiene de top din industria nucleara, acționând atât pe piața din Canada cat si pe plan internațional. Companiile membre OCI au peste 10.000 de ingineri specialiști si cercetători implicați in proiectarea de reactoare nucleare, producerea de echipamente si componente si furnizarea de servicii de inginerie si suport tehnic pentru reactoarele de tip CANDU in Canada cat si pentru reactoare CANDU si Reactoare cu Apa Ușoara (LWR) in afara Canadei. OCI promovează continuare si dezvoltarea programului nuclear in Canada si oferă suport companiilor membre atât pe piața locala cat si pe cea internaționala.
Forumul Atomic Roman (ROMATOM) este organizația industriei nucleare romanești cu peste 35 de membrii care activează in domeniile producerii de echipamente, construcției si montajului, serviciilor de inginerie si proiectare precum si alte activități care susțin programul de energetica nucleara romanesc. ROMATOM acționează in relația cu diferite departamente guvernamentale in scopul promovării si dezvoltării aplicațiilor energiei nucleare in Romania, intr-un mod sigur, eficient si sustenabil. ROMATOM este membru al Forumul Atomic European (FORATOM) si un participant activ in dezbaterile europene si naționale privind strategia energetica si politicile energetice sustenabile.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii