Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ASUR vă invită la a treia ediție a concursului Ziua Astronomiei, axat pe tema "Viitorul omului departe de Pământ"

ro

27 Apr, 2012 18:34 1367 Marime text

Sâmbătă, 28 aprilie, Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) celebrează Ziua Astronomiei 2012, prin lansarea celei de-a treia ediții a unui concurs online pe teme de astronomie, adresat tinerilor cu vârsta de maxim 26 de ani.

Concurenții trebuie să creeze o pagină de Facebook care să prefigureze modalitatea în care omul va ajunge să colonizeze alte planete. Însă metodele imaginate de concurenți vor trebui să fie corelate cu informațiile validate științific legate de locul pe care-l ocupă Pământul în cadrul Sistemului Solar și locul acestuia în Calea Lactee, biologia omului și limitele acestuia în ceea ce privește atât călătoriile cosmice cât și colonizarea altor corpuri cerești, dar și limitările vitezelor de călătorie așa cum reies ele din nivelul actual de cunoștințe de fizică.

Cele mai bune lucrări vor primii premii substanțiale. Astfel, proiectul de pe locul III va fi premiat cu o enciclopedie și un set de DVDuri despre astronomie, proiectul de pe locul II cu o tabletă 3G în valoare de 1.500 lei, iar premiul cel mare constă într-un telescop în valoare de peste 3.000 lei.

"Ne aflăm la începuturile erei spațiale. Specia noastră a pășit deja pe Lună, ne pregătim să călătorim spre alte planete în timp ce telescoapele și sondele noastre spațiale robotizate au analizat cu scrupulozitate aproape întregul nostru Sistem Solar. Mai avem încă multe obstacole tehnologice de trecut dar este din ce în ce mai evident faptul că viitorul nostru este în spațiu. Suprapopularea și epuizarea resurselor naturale vor determina specia umană, mai devreme sau mai târziu, să-și făurească un destin departe de Pământ. Sperăm ca tema concursului pe care îl lansăm sâmbătă să îi provoace pe tinerii pasionați de astronomie să își imagineze cum ar arăta viața oamenilor departe de Terra." a declarat Atila Nyerges, președinte ASUR.

Înscrierile la concurs se vor derula în perioada 28 aprilie - 27 mai, iar lucrările pot fi postate în perioada 27 mai - 10 august. Anunțarea listei câștigătorilor se va face pe 18 septembrie, urmând ca festivitatea de premiere să aibă loc pe 25 septembrie 2012.

Aflat la cea de-a treia ediție, concursul s-a bucurat până acum de participare a sute de tineri, pasionați de astronomie și astrofizică. Pentru a ține pasul cu publicul țintă, organizatorii au decis ca în acest an concursul să se desfășoare exclusiv pe Facebook. Pentru informații suplimentare, vizitați https://www.facebook.com/ZiuaAstronomiei

---

Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) a fost fondată în 2010, cu scopul de a promova valorile umanismului secular, cunoașterea științifică și gândirea critică. ASUR este membră a International Humanist and Ethical Union (IHEU).

ASUR a derulat numeroase proiecte de popularizare a științei, dintre care amintim marcarea în România a unor evenimente importante, precum Darwin Day, Ziua Internațională a Astronomiei, Space Week sau Ziua Mondială a Umanismului. De asemenea, în fiecare an asociația editează Calendarul Științific, menit să contribuie la popularizarea marilor evenimente care au marcat cunoașterea științifică, de-a lungul timpului.

Printre proiectele actuale ale asociației se numără organizarea Concursului Național Interșcolar Emil Racoviță (www.darwinday.ro) și a Expoziției Xperiment, un proiect științific interactiv pentru copii (http://www.xperiment.ro/)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii