Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Salvați Dunărea și Delta vă invită la cel mai mare eveniment de ecologizare, organizat vreodată în România pe malurile Dunării

ro

24 Jun, 2015 14:53 740 Marime text
Peste 300 de copii din 7 localități de pe malul Dunării vor participa în 29 iunie la cea mai mare acțiune de ecologizare de-a lungul fluviului, pentru a sărbători a 11-a ediție a Zilei Dunării. Aceștia vor strânge deșeurile ca prim semnal de alarmă și atenționare la începutul sezonului turistic, pentru protejarea celui mai tânăr pământ al Europei.
 
Ziua Dunării 2015 are mesajul “Fiți activi pentru o Dunăre curată!” - pentru a responsabiliza locuitorii și turiștii din Deltă asupra importanței curățeniei Dunării și a colectării selective a deșeurilor.
 
Acțiunile de ecologizare organizate cu ocazia Zilei Dunării se vor desfășura în data de 29 iunie, de la ora 8:30, concomitent în fiecare din localitățile Sulina, Maliuc, Mahmudia, Partizani, Murighiol, Crișan și Sfântu Gheorghe. Pe această cale, sunt chemați toți locuitorii, și toți iubitorii Deltei, să participe la cea mai mare încercare de salubrizare a malurilor Dunării, făcută vreodată în România.
 
 
Acest eveniment este organizat de Asociația Salvați Dunărea și Delta, cu sprijinul Coca-Cola HBC România, sub patronajul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.
 
 
Ziua Dunării este sărbătorită anual, pe 29 iunie – dată ce marchează semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, la Sofia, în anul 1994, la propunerea ţărilor dunărene şi sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR). Aproape 81 de milioane de persoane din țările danubiene sărbătoresc Ziua Dunării. Obiectivul principal al zilei este de a implica oamenii şi de a accentua legăturile dintre state, precum și interesele locuitorilor pentru ocrotirea apei. (www.danubeday.org).
 
Coca-Cola HBC Romania  își desfășoară activitatea într-un mod responsabil pentru a proteja  mediul înconjurător si pentru a contribui la dezvoltarea socio-economică a comunităţilor locale. Iniţiativele de dezvoltare durabilă ale companiei se concentrează pe trei arii cheie: promovarea unui stil de viaţă echilibrat, minimizarea impactului asupra mediului şi implicarea în comunităţile locale.
 
Alaturi de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și de Asociația Salvați Dunărea și Delta, sustine activităţile de conservare a Dunării, precum şi pe cele de sensibilizare a publicului, cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor
 
Coca-Cola HBC Romania este membră a Grupului  Coca-Cola HBC AG, al doilea cel mai mare îmbuteliator din lume al produselor Coca-Cola,  desemnat lider european si mondial al industriei de băuturi răcoritoare în Indexul de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI) pentru anul 2014.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii