Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociatia Litoral - Delta Dunarii va promova litoralul romanesc si Delta Dunarii la targul de turism de la Chisinau, 5-8 aprilie 2012

ro

04 Apr, 2012 22:53 1089 Marime text

In perioada 5-8 aprilie 2012 va fi organizat la Chisinau a XVII-a editie a targului de turism "Tourism. Leisure. Hotels", unicul targ de turism din Republica Moldova. Asociatia Litoral - Delta Dunarii va promova si cu aceasta ocazie cele doua destinatii majore ale Romaniei, litoralul si Delta Dunarii.

Prin Protocolulde colaborare incheiat la 08 decembrie 2011 intre ANAT Romania si Moldova este vizata intensificarea circulatiei turistice dintre aceste tari, destinatiile turistice din Romania fiind promovate catre turistii din Republica Moldova. Momentan, Moldova reprezinta o piata strategica, asupra careia reprezentantii industriei de turism din Romania isi concentreaza eforturile, pentru atragerea turistilor din aceasta tara. Avand in vedere faptul ca anual peste 60.000 turisti din Republica Moldova aleg sa-si petreaca sejurul pe litoralul bulgaresc al Marii Negre, ne propunem ca prin acest parteneriat sa atragem o parte a acestora, si nu numai, catre litoralul romanesc si Delta Dunarii.

Astfel, litoralul si delta vor fi reprezentate la targ de catre agentii economici din cele doua destinatii, urmand sa fie expuse si prezentate materiale de promovare (harti, ghiduri, oferte speciale pentru sezonul 2012, etc.) a turismului cultural, balnear, agrement, resorturi all-inclusive.

De asemenea, in baza aceluiasi Protocol de colaborare, in perioada 22-29 mai a.c. se va desfasura pe Litoral si in Delta Dunarii un infotrip organizat de marii tour-operatori care vand litoralul romanesc si Delta Dunarii, impreuna cu Asociatia Litoral-Delta Dunarii, in parteneriat cu ANAT Romania si ANAT Moldova, la care vor participa cateva sute de agenti de turism din agentiile membre ANAT Romania si ANAT Moldova. Programul va include vizitarea locatiilor de cazare, agrement si alimentatie publica, vizite laobiectiveleturistice majore, intalniri si discutii cu autoritatile locale, participarea la excursii si tururi locale.

Declaratie Corina Martin, Presedinte Asociatia Litoral - Delta Dunarii: "La acest targ, Asociatia Litoral - Delta Dunarii va promova strategic litoralul romanesc si Delta Dunarii, in baza parteneriatului dintre ANAT Romania si Moldova, care ofera posibilitatea promovarii directe a vacantelor in Romania catre piata Moldovei. Prin aceasta participare, obiectivul nostru este sa atragem din nou numarul de turisti moldoveni care vizitau litoralul romanesc si Delta Dunarii pana in anul 2000, avand in vedere ca aceste destinatii sunt strans legate de datinile si obiceiurile neamului nostru.

Corina Martin

Presedinte

Adriana Fomenko

Consilier Turism

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii