Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIMBII ROMANE, 31 AUGUST 2013

ro

30 Aug, 2013 17:10 2292 Marime text
Asociatia Comunelor din Romania in parteneriat cu Grupul Roman de Presa si Initiativa Civica, revista “ Cresterea limbii romanesti” , revista “ Albina Romaneasca” organizeaza in data de 31 august 2013 marea manifestare populara care celebreaza primul an de legiferare a Zilei Limbii Romane ( Legea 53/2013) .
Ziua de 31 august 2013 va fi marcata de catre autoritatile si institutiile publice, de reprezentantele diplomatice si de institutele culturale ale Romaniei si Republicii Moldova, printr-o serie de manifestari cultural – educative, cu caracter evocator sau stiintific, dedicate limbii romane.
Ceremonia oficiala are loc pe Platoul Bucegilor, in traditionalul loc de la “ Sfinx” si incepe la orele 10.30 cu un serviciu religios arhieresc, dupa care va urma un program artistic cu formatii aduse de comunele din intreaga tara. Programul este transmis in direct si intra in legaturi internet cu alte manifestari care serbeaza ZIUA LIMBII ROMANE in localitatile tarii si in comunitatile romanesti din strainatate, cu ziaristii si publicatii culturale de limba romana de pe toate meridianele.
Pentru cinstirea Zilei Limbii Romane, un numar de 36 comune din Romania semneaza Acordul de Infratire cu 36 de comune din Republica Moldova. Din judetul Constanta participa la aceasta manifestare un numar de 10 comune : Gradina, Mircea Voda, Silistea, Tortoman, Tirgusor, Mihail Kogalniceanu, Horia, Silistea, Cumpana si Pestera.
Comuna Cumpana se va infrati cu comuna Capaclia, raionul Cantemir si este reprezentata de o delegatie de functionari publici condusa de viceprimarul si secretarul comunei. Ansamblurile Romancuta si Kardelen vor prezenta un program artistic pentru celebrarea “Zilei Limbii Romane”
Clubul Rotary Pontus Euxinus a sustinut financiar realizarea activitatilor comunei Cumpana la aceste manifestari.
Fiind prima sarbatoare a tuturor romanilor si a tuturor celor care vorbesc limba romana, contribuind la afirmarea culturii ei, scopul este de a da de la inceput acestei sarbatori inalta stacheta culturala a unor manifestari de tinuta intelectuala si patriotica prin care sa se impuna in traditia romaneasca si chiar in lume.
Va multumim si va asteptam sa fiti alaturi de noi in vederea mediatizarii acestei manifestari.
Sub privirile Sfinxului din Bucegi, sapat in stanca de milenii , “ Prin unire se realizeaza fapte mari “.
Asociația Comunelor din România,
Prim vicepreședinte,
Ec. Mariana GÂJU
Primarul comunei Cumpăna, județul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii