Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinţa „Omagiu Părintelui Arsenie Papacioc”

ro

17 Jul, 2015 10:59 1697 Marime text
Conferinţa „Omagiu Părintelui Arsenie Papacioc”, la Casa de Cultură La patru ani de la trecerea la Domnul a părintelui Arsenie Papacioc, mănăstirea Ioan Casian organizează luni, 20 iulie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură din Constanţa, conferinţa Omagiu PărinteluiArsenie Papacioc.La eveniment vor participa IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, părinteleIlarion Dan, duhovnicul mănăstirii Crucea, şi părintele Iustin Petre, stareţulmănăstirii Ioan Casian, care vor vorbi despre personalitatea marelui duhovnical Dobrogei. De asemenea, va fi lansat şi volumul omagial Ochii prin care vedem cerul, ce reuneşte mai multe mărturii ale unor oamenicare l-au cunoscut pe părintele Arsenie Papacioc. La final, corala Armonia va susţine un recital. 

Părintele Arsenie s-anăscut în data de 15 august 1913, în comuna Perieți din județul Ialomița. Lavârsta de 36 de ani a primit călugăria la mănăstirea Sihăstria, județul Neamț. Un an mai târziu, pe 26 septembrie 1950, a fost hirotonit preot la mănăstireaSlatina din Suceava, unde a fost prieten al Părintelui Ilie Cleopa.

A suferit mulți ani de închisoare și prigoană comunistă alături de Părintele Iustin Pârvu, Valeriu Gafencu, Nichifor Crainic și mulți alții. Din anul 1976 a fost  duhovnic al mănăstirii „Sfânta Maria” dinTechirghiol. Numit și „duhovnicul de la Malul Mării”, Părintele Arsenie este cunoscut ca unul dintre marii duhovnici ai României. A avut o evlavie deosebităfață de Maica Domnului, al cărei ajutor ne-a sfătuit să îl cerem neîncetat. A trecut la Domnul în ziua de 19 iulie 2011.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii