Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Arhiepiscopia Tomisului - Sfinții Ioachim și Ana - 8 septembrie 2014

ro

08 Sep, 2014 09:02 1229 Marime text
Pe data de 9 septembrie în calendarul ortodox sunt serbaţi Sfinţii Ioachim şi Ana, părinţii Fecioarei Maria. Cu acest prilej, marți, începând cu ora 8.30, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfinţii Ioachim şi Ana” din Constanţa (str. Badea Cârțan).

Sfântul Ioachim era din neamul regelui David, în timp ce Ana, soția sa, a fost rudă cu Elisabeta, mama Sfântului Ioan Botezătorul. După o viață petrecută în post, rugăciune și fapte de milostenie, Dumnezeu le-a dăruit-o, la bătrâneţe, pe Fecioara Maria. O veche tradiție spune că cei doi, Ioachim și Ana, erau bogați, însă avutul lor l-au împărțit în trei părți: o parte pentru trebuințele familiei, o altă parte o dăruiau săracilor, iar cea de-a treia Templului.
Sfântul Ioachim a murit în vârstă de 80 de ani, după intrarea fiicei lui în Templul din Ierusalim. La doi ani după Sfântul Ioachim a murit și Sfânta Ana, care ajunsese la vârsta de 70 de ani. După moartea soțului său, Sfânta Ana a rămas în Templu, alături de Fecioara Maria.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii