Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava de salvare si recuperare USNS Grasp a sosit in portul Constanta

ro

29 May, 2012 21:24 1636 Marime text
Ambasada SUA anunţă vizita în portul Constanţa a navei de salvare şi recuperare USNS Grasp (T-ARS 51), una dintre cele patru nave aparţinând Comandamentului militar de transport maritim (Military Sealift Command) al Marinei SUA. Comandamentul asigură transportul de echipamente, combustibil, provizii şi muniţie pentru a susţine forţele americane din întreaga lume.

Nava USNS Grasp a sosit luni, 28 mai, în portul Constanţa, unde va rămâne timp de două săptămâni. Misiunea sa este aceea de a desfăşura exerciţii comune de scufundare în scopul creşterii capacităţii în rândul echipelor de scufundare din ţările partenere şi asigurării unui schimb profesional între participanţi. Pe durata vizitei în România, nava americană va întreprinde antrenamente, cu echipe de scufundare din România, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia şi Ucraina, la bordul navei, dar şi în apele teritoriale române.

România a fost aleasă să găzduiască antrenamentele echipelor de scufundare datorită experienţei dovedite a scafandrilor români şi datorită faptului că Centrul de Scafandri din cadrul Forţelor Navale Române este singurul din regiune dotat cu barocameră (incintă presurizabilă rezistentă la presiune).

Pe parcursul vizitei în România nu au fost programate tururi pentru presă pe nava USNS Grasp.

Mai multe detalii despre navă sunt disponibile la adresa de web http://www.msc.navy.mil/inventory/ships.asp?ship=96

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii