Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exerciţiul Carpathian Spring 2013

ro

24 Apr, 2013 16:01 1268 Marime text
Forţele Aeriene ale Statelor Unite din Europa (USAFE) au organizat exerciţiul "Carpathian Spring 2013" pe aerodromurile militare Otopeni, Câmpia Turzii şi Boboc din România, în perioada aprilie 12 – 21.

Exerciţiul a fost condus de Escadrila 37 de Transport Aerian, subordonată Grupului Operativ 86 al Diviziei 86 de Transport Aerian, staţionată la baza militară Ramstein din Germania. Escadrila a deplasat trei aeronave C-130J Super Hercules şi peste 30 de militari de la Ramstein, pentru a se implica şi a împărtăşi cunoştinţe şi tactici cu Forţele Aeriene Române.

Pe parcursul săptămânii în care s-a desfăşurat exerciţiul, militarii au executat zboruri la mică înălţime în Munţii Carpaţi pe timpul zilei şi paraşutări pe timpul nopţii, la care au participat un număr de până la 65 de paraşutişti români, coordonaţi de instructori americani. Acest exerciţiu contribuie la creare unei mai bune interoperabilităţi şi la consolidarea capabilităţilor NATO.

Exerciţiul face parte din posibilităţile de instrucţie operativă oferite de acordul semnat în decembrie 2005 de oficialităţi române şi americane, care permite forţelor SUA să se instruiască în România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii