Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Ungariei atacă stabilitatea din România la comanda Guvernului său extremist respins de toată Europa

ro

25 Jun, 2012 23:48 1202 Marime text

Nu autonomia este soluţia de compromis pentru maghiarii din România, ci buna convieţuire între etnii, precum şi descurajarea acţiunilor care au ca unic scop dezmembrarea statului român prin diferite forme mascate sau evidente de autonomie, enclavizare şi separatism. Maghiarii din România nu au nevoie de compromisuri pentru că au parte de tot respectul şi beneficiază oricum de mai multe drepturi pentru minorităţi decât în multe alte state europene. În schimb drepturile românilor din zonele controlate de politicieni maghiari nu sunt respectate!

Ambasadorul Ungariei, ca şi ceilalţi politicieni manevraţi de la Budapesta, nu doresc autoguvernarea maghiarilor, ci voturile lor, iar apoi controlul şi manipularea lor de către Guvernul extremist şi anti-românesc din Ungaria care nu are ce să le ofere cetăţenilor săi decât fantoma unui separatism etnic aberant în speranţa că vor mai fi menţinuţi la putere.

Non-excelenţa sa Oszkar Fuzes nu este de altfel la prima atitudine şi acţiune împotriva României, el remarcându-se de la începutul activităţii sale în ţara noastră prin venerarea criminalului de război Wass Albert şi prin demersurile făcute pentru dezbinarea cetăţenilor statului român în Transilvania.

Singura autonomie de care are nevoie orice cetăţean român de altă etnie este aceea a drepturilor garantate de Constituţie pentru toţi. Orice altă discuţie despre autonomie este clar o încercare de destabilizare a statului român şi de agitare a unor conflicte interetnice în speranţa unui câştig politic în zonă.

Bogdan Diaconu

Prim-vicepreşedinte

PSD Sector 4 Bucureşti

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii