Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada SUA si Casa Corpului Didactic Dolj inaugureaza in Craiova un program de invatare a limbii engleze pentru liceeni

ro

25 Mar, 2013 20:01 1546 Marime text
 Ambasada SUA la Bucureşti şi Casa Corpului Didactic Dolj organizează miercuri, 27 martie 2013, ora 16:00, în Amfiteatrul Inspectoratului Şcolar (I.S.J.) Dolj, ceremonia de inaugurare a English Access Microscholarship Program, un program de învăţare a limbii engleze pe care Ambasada SUA îl desfăşoară la Craiova, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic (C.C.D.) Dolj.
English Access Microscholarship Program este sponsorizat de Departamentul de Stat al SUA şi se desfăşoară în peste 85 de ţări. Programul Access Craiova este primul de acest tip în România.
Ceremonia se organizează cu scopul de a înmâna certificate de participare şi de a-i felicita pe cei 20 de elevi de la licee din Craiova care au fost selectaţi, prin competiţie, să facă parte din acest program, care se va desfăşura până în decembrie 2014.
Programul Access se va desfăşura timp de 60 de săptămâni, de-a lungul a doi ani şcolari. Orele de limba engleză, câte 6 pe săptămână (programul trebuie să cuprindă un minim de 360 de ore), vor avea loc în afara programului şcolar al elevilor. Nu se vor ţine cursuri în timpul vacanţelor şcolare. Cursurile sunt găzduite de Casa Corpului Didactic şi de American Corner Craiova, care funcţionează la Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”.
Pe lângă cursurile de engleză, programul Access va cuprinde şi participarea la acţiuni civice, întâlniri cu diplomaţi americani, cu bursieri Fulbright români şi americani, cu foşti şi actuali participanţi la programele de schimb cultural-educaţional şi profesional ale guvernului american.
În cadrul Access Program, se va organiza şi o şcoală de vară de trei zile, unde elevii vor putea practica intensiv comunicarea în limba engleză printr-o diversitate de activităţi. Elevii vor avea posibilitatea să candideze şi la alte programe ale ambasadei, dacă sunt interesaţi.
            La eveniment vor participa Edwina Sagitto, ataşat cultural la Ambasada SUA Bucureşti, prof. dr. Anca Mariana Pegulescu, Inspector General la Ministerul Educaţiei Naţionale, prof. Georgică Bercea Florea, Inspector Şcolar General al I.S.J. Dolj, prof. Nicuşor Cotescu, Inspector Şcolar General Adjunct al I.S.J. Dolj, prof. dr. Luminiţa Cristina Popescu, Inspector Şcolar General Adjunct al I.S.J. Dolj şi prof. Vasile Ştefan, Director al C.C.D. Dolj.
 
           Mai multe informaţii despre English Access Microscholarship Program puteţi găsi la http://exchanges.state.gov/non-us/program/english-access-microscholarship-program
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii