Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada SUA promoveaza energia verde şi soluţiile de tip Smart Grid (Reţele Inteligente) în România

ro

06 Jun, 2012 23:44 1490 Marime text
Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein şi oficiali din partea Ambasadei SUA la Bucureşti vor fi prezenţi joi, 7 iunie 2012, de la orele 10:30, la inaugurarea primului proiect privat de tip Reţea Inteligentă din România, în Parcul Industrial ICCO, Ghimbav (Str. Aeroportului nr.6), jud.Braşov

„Reţelele Inteligente" utilizează soluţii de IT şi telecomunicaţii pentru optimizarea infrastructurii şi monitorizarea producţiei şi consumului de energie electrică. Reţelele Inteligente vin în ajutorul societăţilor de energie electrică prin integrarea echilibrată a producţiei în reţea, inclusiv a celei provenite din surse regenerabile (eoliană şi solară). Reţelele Inteligente furnizează operatorilor de reţea informaţii în timp real care le permit acestora să echlibreze producţia, consumul şi calitatea energiei electrice furnizate, asigurând astfel un sistem flexibil, stabil şi echilibrat.

Grupul ICCO din Braşov a ales să implementeze soluţiile de micro-reţele inteligente furnizate de firma americană Lockheed Martin în parcul industrial din Ghimbav. Soluţiile Lockheed Martin asigură un sistem energetic eficient, fiabil şi stabil care asigură integrarea capacităţilor noi de producţie, inclusiv a celor din resurse regenerabile cu cele existente, optimizând cererea de energie. Integrarea acestor capacităţi este posibilă şi în cazul în care ele nu sunt conectate la reţeaua de energie electrică.

Proiectul în valoare de 12 milioane de dolari va integra panourile fotovoltaice furnizate de firmele americane Tenksolar şi Helios precum şi turbinele eoliene furnizate de Windstream Technologies.

„Suntem încântaţi să vedem primele rezultate ale eforturilor noastre de promovare a soluţiilor americane de tip reţele inteligente în România. România beneficiază de un potenţial important de resurse de energie regenerabliă, dar succesul în exploatarea acestora este limitat de capacitatea sistemului energetic naţional de a absorbi capacităţi noi. Acest proiect demonstrează potenţialul unei reţele de energie electrică mai inteligentă şi reprezintă un studiu de caz pentru energia verde distribuită în sistem", a declarat Keith Kirkham, Consilier Comercial al Ambasadei SUA.

În februarie 2012, Serviciul Comercial al Ambasadei SUA a condus o delegaţie compusă din oficiali ai Guvernului României şi reprezentanţi ai mediului de afaceri privat, inclusiv Grupul ICCO, în SUA pentru a se familiariza cu cele mai bune practici în domeniul reţelelor inteligente. Kirkham a mai menţionat: „Proiectul lansat astăzi este primul rezultat al acelei misiuni".

Contact: Maria Nitoiu, Serviciul Comercial al Ambasadei SUA, 021.200.3379

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii