Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În primul tur au primit voturi şi Iohannis, şi Diaconu Ce spune directorul Penitenciarului Poarta Albă despre unanimitatea pro Dăncilă a celor peste 700 de deţinuţi?

ro

27 Nov, 2019 00:00 16006 Marime text
PSD şi candidatul său la alegerile prezidenţiale au câştigat fără drept de apel alegerile în sistemul penitenciar. 100% dintre deţinuţii cu drept de vot care îşi ispăşesc pedepsele privative de libertate în cadrul Penitenciarului Poarta Albă (773 de deţinuţi) au votat pentru Viorica Dăncilă.
 
Chiar dacă votul în unanimitate pentru candidatul PSD pare hilar, directorul Penitenciarului, comisarul-şef de poliţie penitenciară Petrică Bănuţă, susţine  că  procedura a fost respectată. „Vă pot garanta că s-a respectat procedura identică la nivel naţional, fiecare persoană condamnată a votat în cabina de vot iar fiecare şi-a exercitat votul în conformitate cu voinţa proprie. A fost respectată confidenţialitatea votului”, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, comisarul Petrică Bănuţă.
 
În penitenciar s-a votat cu urna mobilă, trimisă de la Secţiile de Votare 517, 518 şi 519 din localitatea Poarta Albă. Pe 24 noiembrie, au votat 493 de deţinuţi aflaţi în centrul de detenţie Poarta Alba şi 280 de deţinuţi care-şi execută pedepsele în cadrul secţiei exterioare Valu lui Traian.
 
Directorul Penitenciarului a refuzat să comenteze pe marginea speculaţiei că opţiunea electorală a deţinuţilor s-ar fi datorat măsurii compensatorii introduse de fostul guvern PSD, prin Legea 169/2017 - care constă în reducerea din totalul pedepsei a 6 zile pentru 30 de zile executate în condiţii de detenţie necorespunzătoare, deci, pentru 30 de zile executate efectiv, se consideră 36 de zile executate efectiv; ca atare, pentru un an executat efectiv, se consideră executate un an, două luni şi 12 zile) - sau promisiunilor fostului partid de guvernământ privind adoptarea unor acte normative privind amnistia şi graţierea.
 
Potrivit rezultatelor finale comunicate de Biroul Electoral Judeţean, Klaus Iohannis a obţinut în localitatea Poarta Albă un procent de 58,45% din voturile alegătorilor, în timp ce Viorica Dăncilă a reuşit un procent peste medie în judeţul Constanţa – 41,55%.
 
Facem menţiunea că la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, deţinuţii de la Poarta Albă au votat în marea lor majoritatea tot pentru Viorica Dăncilă. În schimb, pe 10 noiembrie a.c, la Penitenciarul de la Poarta Albă, Klaus Iohannis a primit 5 voturi, iar Mircea Diaconu, două voturi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii