Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidatul PMP, Theodor Paleologu, militează pentru o cultură vie, libertatea cultelor şi o presă liberă

ro

05 Nov, 2019 00:00 2749 Marime text

Locul culturii româneşti în cultura mondială este slăbit de politizarea unor instituţii, aşa cum s-a întâmplat, după 2012, cu Institutul Cultural Român. Generaţiile tinere nu-şi mai caută repere în cultura naţională. Multe resurse mediatice au fost acaparate de către grupuri de interese, care practică manipularea grosolană şi subordonarea conştiinţei publice unor scopuri politice sau oculte.


 

Ce soluţii are candidatul PMP pentru revigorarea culturală:


„Statul şi politica nu sunt creatori de artă, dar sunt responsabili de condiţiile în care artele înfloresc.


Vrem să îmbunătăţim condiţiile generale pentru promovarea privată a culturii prin fundaţii, patronaj şi sponsorizări. În acest sens, vom redacta o lege a mecenatului.


Susţinem, de asemenea, promovarea limbii şi culturii române, pentru a întări sentimentul naţional în ţară şi a creşte prestigiul cultural al României în străinătate.


Vom depolitiza Institutul Cultural Român şi vom sista restauraţia mediocrităţii resentimentare.
Vom propune dezvoltarea sistemului de biblioteci publice şi vom crea servicii virtuale, pentru a suplini, unde e cazul, lipsa publicaţiilor tipărite.


Vom redacta o lege a patrimoniului, prin care vom interzice demolarea oricărei clădiri de patrimoniu.
Libertatea presei este un element esenţial al oricărei democraţii. Păstrarea diversităţii şi a calităţii conţinutului media trebuie să fie o prioritate majoră. Pentru asigurarea independenţei presei, ne opunem oricărei intervenţii financiare, directe sau indirecte, a partidelor politice în presă şi trusturi media.
Susţinem dreptul publicului de a cunoaşte proprietarii media. Libertatea presei nu poate fi bazată pe opacitate şi monopol asupra mijloacelor.


Este nevoie de programe care să se adreseze şi românilor, dar şi străinilor, în particular pentru promovarea localităţilor cu un bogat patrimoniu cultural, arhitectural şi folcloric.
Recunoaştem locul eminent pe care-l ocupă Biserica în cultura noastră. Statul va sprijini întreţinerea patrimoniului istoric deţinut de cultele din România, parte valoroasă a moştenirii noastre arhitecturale şi artistice.
Pledăm, pe de altă parte, pentru diversitate culturală, pentru o cultură vie, deschisă dialogului cu alte culturi”, afirmă Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale.


Mai multe detalii despre programul electoral al candidatului Theodor Paleologu citiţi aici: https://paleologu.ro/?c21&gclid=EAIaIQobChMI3o21xdnN5QIVVqWaCh1ReQXLEAAYASAAEgLFQ_D_BwE

Comandat de Partidul Mişcarea Populară
Executat de ZIUA de Constanţa – portal: www.ziuaconstanta.ro
Cod mandatar financiar: 31190006
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Camelian Propinatiu 05 Nov, 2019 12:51 Această luptă pentru cultură vie şi protecţia patrimoniului trebuie continuată şi după alegeri.