Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri prezidențiale 2019 Corespondență din Rotterdam. Cum decurge votul în Țara Lalelelor

ro

10 Nov, 2019 12:31 2053 Marime text
Alegerile prezidențiale din această zi au venit cu o noutate pentru românii din diaspora, care au putut exercita dreptul la vot încă de vineri. Dacă la ultimele alegeri europarlamentare, din luna mai 2019, oamenii s-au plâns de cozi interminabile și o organizare defectuoasă, de această dată, potrivit unei românce stabilite în Rotterdam, Olanda, procesul de vot a fost îmbunătățit radical.

Accesul la secția de votare este foarte facil, iar oamenii din secția de votare se prezintă cu o atitudine pozitivă, ridicând starea de spirit la un nivel normal.

”Am votat într-o secție de votare din Rotterdam. Spațiul este foarte bine ales: accesibil cu metroul (5 minute de mers pe jos), autobuzul, mașina (locuri de parcare destule și parcarea este gratuita!), bicicletă. Am fost întâmpinată de oameni relaxați, care zâmbesc, nu sunt supărați că vin românii să voteze (ca în luna mai)”, a transmis fiica regretatului istoric, arheolog, profesor Mihai Irimia,  Anca, stabilită în Olanda.

În Olanda sunt 25 de secții de votare deschise în principalele orașe ale țării. Cinci secții sunt în Rotterdam, unde, la ora 12:30, votasera 1.362 de români din cei peste 7.200 de votanți din Țara Lalelelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii