Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nimic nou sub soare. A ameninţat cu plecarea în Brazilia şi în 2009 Mazăre spune că-şi face bagajele dacă Ponta nu iese preşedinte (galerie foto)

ro

13 Sep, 2014 00:00 4098 Marime text
Social-democraţii constănţeni s-au reunit în cadrul unei conferinţe extraordinare, pentru a valida candidatura premierului Victor Ponta la alegerile prezidenţiale.

Conferinţa de ieri, supranumită de senatorul Nicolae Moga un soi de Eurovision, s-a derulat simultan  cu evenimentele similare ale celorlalte organizaţii judeţene PSD din ţară, rezultatele fiind transmise printr-o videconferinţă la Alba Iulia, acolo unde a avut loc congresul de validare a candidaturii lui Ponta.

„Dacă nu iese Ponta, vom trăi cu aceeaşi teamă în suflet”


În ceea ce priveşte voturile de la PSD Constanţa, Victor Ponta a obţinut, în favoarea validării candidaturii sale la proximul scrutin prezidenţial, 708 voturi. Conferinţa de ieri a dat însă o oarecare senzaţie de deja vu. Asta pentru că liderul PSD Constanţa, primarul Radu Mazăre, a ţinut să precizeze că, în eventualitatea în care Ponta nu va câştiga cursa pentru Cotroceni, el va pleca. Din Constanţa? De la Primărie? Mazăre nu a specificat nici unde, nici de unde va pleca. „Dacă nu iese Ponta, vom trăi în aceeaşi ţară şi cu acelaşi mod de a pune problema, cu aceeaşi teamă în suflet.  Eu am declarat-o public şi spun şi acum: dacă nu iese Ponta şi nu se schimbă modul de a vedea lucrurile, sănătate! Nu mai stau. Nu mai stau pentru că nu mai am satisfacţii. Nu mai stau pentru că nu mai văd de ce trebuie să stau patru zile pe săptămână cu avocaţii. Şedinţă în fiecare dimineaţă. Am şedinţă dimineaţă cu avocaţii, şedinţă la prânz cu avocaţii”, a explicat social-democratul constănţean.
Amintim însă că Radu Mazăre a declarat cam acelaşi lucru şi în 2009. Mai exact, şeful administraţiei publice locale constănţene spunea atunci că dacă preşedintele Traian Băsescu va câştiga alegerile prezidenţiale, el îşi va face bagajele şi va pleca în Brazilia. Ulterior, edilul-şef şi-a nuanţat declaraţiile, afirmând doar că va pleca în Brazilia atunci când va dori el, nu altcineva, dar şi că va sta „o vreme cu capul la cutie”. Aşadar, nimic nou în discursul preşedintelui PSD Constanţa în pragul alegerilor pentru Cotroceni. Interesant, importanţa validării candidaturii lui Ponta pentru alegerile prezidenţiale a fost subliniată şi de George Vişan, consilier în cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa, care a precizat că evenimentul de ieri este, poate, cea mai importantă conferinţă din viaţa PSD Constanţa.

„Munceşte mult băiatul, de-i sar ochii din cap”

În altă ordine de idei, Mazăre a deplâns soarta Constanţei, declarând că sub „regimul Băsescu” municipalitatea nu doar că ar putea să nu mai preia un nou pachet din acţiunile Portului Constanţa, dar ar putea să piardă şi acţiunile deja obţinute, prin lege, în 2008. Edilul-şef nu a menţionat însă, în acest context, că Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională, în plină guvernare Ponta, legea prin care, în 2008, un pachet de 20% din acţiunile Portului Constanţa a trecut, cu titlu gratuit, de la Ministerul Transporturilor, sub „umbrela” administraţiei locale. Reamintim că niciunul dintre miniştrii Transporturilor din Guvernul Ponta nu a agreat şi nu a semnat vreun document decisiv în privinţa transferului de acţiuni ale Portului Constanţa, la care Mazăre râvneşte atât de mult.
Tot în cadrul conferinţei de ieri, liderul PSD Constanţa a vrut să lămurească faptul că între el şi Ponta nu există tensiuni, ci doar, eventual, divergenţe de opinie. În sensul acesta, primarul Constanţei l-a lăudat pe premier: „Munceşte mult băiatul. Munceşte de-i sar ochii, de dimineaţă până noaptea”. Cât priveşte motivele pentru care românii ar putea să-l voteze pe Ponta în funcţia de preşedinte, Mazăre a lămurit şi problema asta: „De-asta trebuie să-l votăm pe Ponta. Ca noi, care-om mai sta, care-om mai trăi p-aici, liberi, copiii noştri... să trăim într-o ţară normală. Noi ne omorâm între noi pentru că a coagulat Băsescu tot ce-nseamnă răul din societatea asta”.
Nu în ultimul rând, menţionăm că nici de data aceasta Mazăre nu s-a dezis în privinţa limbajului „colorat”. Referindu-se la procurori şi la aşa-numitul regim Băsescu, liderul PSD Constanţa a folosit un limbaj obscen.

Senatorul Moga, cordonator de campanie


Nu mai puţin important este faptul că senatorul Nicolae Moga va fi coordonatorul campaniei pentru prezidenţiale în judeţul Constanţa. Radu Mazăre anunţase însă, recent, că cel care va coordona campania va fi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristinel Dragomir, secretar executiv al PSD Constanţa. Totuşi, pentru social-democraţii constănţeni nu mai era un secret faptul că Moga se va ocupa, de data aceasta, de campania electorală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ndnd 13 Sep, 2014 13:00 Du te, lasa banii!!