Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine rămâne cu onoarea nereperată? PSD se leapădă de fluturaşii anti-Iohannis, BEJ admite că sunt distribuiţi ilegal (galerie foto)

ro

24 Oct, 2014 00:00 3036 Marime text
Secretarul executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, a declarat, ieri, în contextul unei conferinţe de presă, că pliantele defăimătoare la adresa lui Klaus Iohannis trimise prin poştă ca fiind din partea candidatului Victor Ponta nu aparţin PSD. „Materialele denigratoare la adresa candidatului ACL nu ne aparţin, nu le-am distribuit noi. Pe noi nu ne interesează aşa ceva, nu facem campanie negativă. Nu facem campanie murdară, pentru că avem încredere că avem candidatul cel mai bun. Ne concentrăm strict pe candidatul nostru, mergem din uşă în uşă şi vorbim cu oamenii“, a declarat Dargomir.

Poştaşul sună întotdeauna de două ori...

Reamintim că Poşta Română a admis că a încheiat contracte comerciale cu mai multe formaţiuni politice, printre care şi PSD, dar că nu îşi asumă răspunderea pentru conţinutul materialelor pe care acestea le trimit. Săptămâna trecută, mai mulţi pensionari din judeţul Constanţa ne-au sesizat că poştaşul, odată cu pensia, le-a adus şi un pliant pe care scrie „Klaus Iohannis vrea să-ţi taie pensia“. „Am înţeles că au depus plângeri la Biroul Electoral (n.r. ACL), eu nici nu am văzut despre ce este vorba“, a declarat Dragomir, în contextul conferinţei organizate la sediul PSD Constanţa. Secretarul executiv al PSD a declarat că singurele materiale de campanie care aparţin PSD sunt un pliant, un calendar, un autocolant, trei tipuri de afişe şi o broşură realizată de Organizaţia PSD Constanţa. „Chiar dacă PSD Constanţa încearcă acum să se spele pe mâini, eu ţin doar să le aduc aminte caricaturile făcute în campaniile prezidenţiale din 2004 şi 2009 cu Traian Băsescu sau cu alţi candidaţi. Degeaba se spală pe mâini ca Pilat din Pont, când ştiu bine că astfel de acţiuni sunt marca PSD“, a afirmat senatorul PDL Christian Gigi Chiru.

Fluturaşii trimişi prin poştă şi broşurile PSD, conţinut similar

Cu toate acestea, iată ce scrie în pliantul pe care îl promovează PSD Constanţa cu privire la pensionari: „A reîntregit pensiile tăiate abuziv de Guvernul Boc. Pensia medie a crescut de la 803 la 845 de lei (5,2%), pensiile agricultorilor au crescut cu 5,6%. A restituit, în 16 tranşe, veniturile reţinute ilegal din pensii de guvernarea Băsescu-Udrea-Boc“, în timp ce pe pliantele care au ajuns la pensionari prin intermediul poştaşilor se menţionează că Victor Ponta „a crescut pensia medie la 845 de lei şi a restituit veniturile reţinute ilegal de către Guvernul Băsescu-Boc“. „A acordat ajutoare pentru plata facturii la energie pentru pensionarii cu venituri mici. A majorat ajutoarele pentru încălzire pentru pensionarii cu venituri mici“, se mai menţionează în pliantul oficial al PSD, iar pe prima parte a pliantelor care au ajuns la pensionari odată cu pensia se aminteşte: „A introdus ajutoare pentru plata facturii la energie pentru cei cu pensiile mici. A stopat creşterea preţului la gaze, negociată foarte prost în trecut.“

ACL - „Sunt inserate o serie de informaţii false“

„Am depus şi noi, cei doi copreşedinţi ai ACL Constanţa, la Biroul Electoral Judeţean, o sesizare cu privire la aceste pliante cu mesaje defăimătoare la adresa candidatului Klaus Iohannis şi am şi primit răspuns, s-a admis că sunt distribuite ilegal. Sigur, Poşta Româna a şi admis că are încheiate astfel de contracte comerciale cu partidele, iar distribuţia acestor fiţuici se face la nivel naţional, nu doar judeţean. Totul vine de la echipa de campanie de la centru a lui Victor Ponta“, a declarat liderul PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir.
„ACL Constanţa a cerut oprirea materialului electoral ce conţine mesajele «Klaus Iohannis vrea să îţi taie pensia», «Doar Ponta protejează pensiile», deoarece sunt inserate o serie de informaţii false, ce nu au un corespondent în programul electoral al candidatului ACL referitoare la decizia - inexistentă în platforma economică a programului - de a tăia pensiile şi salariile în cazul câştigării mandatului de preşedinte al României“, se arată într-un comunicat de presă remis de ACL ulterior conferinţei susţinute de PSD.
„De asemenea, ţinem să îi informăm pe reprezentanţii PSD Constanţa că materialele denigratoare au inscripţionate pe ultima pagină textul «Tipărit de AMMA PRINT la comanda Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC», iar până la această oră, Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC nu a găsit de cuviinţă să formuleze o plângere penală sau o poziţie oficială cu privire la folosirea fără drept a numelui acestei alianţe“, afirmă conducerea ACL Constanţa.

Cristinel Dragomir merge, „sentimental“, pe mâna lui Dragnea

În altă ordine de idei, pe fondul recentelor discuţii din conducerea centrală a PSD, Cristinel Dragomir a declarat că el l-ar vrea pe Liviu Dragnea în funcţia de prim-ministru. „Candidează Dragnea şi Ghiţă? Foarte bine, să vedem ce opţiuni mai apar. Am o părere bună despre Ghiţă, văd că se mişcă, dar nu-l cunosc, n-am vorbit niciodată cu el. În schimb, pe Dragnea îl ştiu foarte bine, ştiu că e implicat şi îl susţin ca preşedinte al PSD“, a declarat Cristinel Dragomir. „Chiar dacă organizaţia din Constanţa va stabili să voteze cu altcineva, eu tot cu Dragnea votez, că votul e secret... Dragnea este un om de cuvânt, bun organizator, tobă de administraţie. Nu ştiu pe cine o să propună Ponta ca premier după el, dar eu, sentimental, l-aş vrea pe Dragnea prim-ministru“, a adăugat vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mythros 24 Oct, 2014 14:52 Mizerie de partid, mizerie de campanie. PSD = minciuna, dezinformare, practici neconstitutionale, porceala, intr-un cuvant, partid condusi de fostii si actualii slugoi de securisti.