Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidatul la Alegerile Prezidenţiale 2014 trebuie să îşi desemneze un mandatar financiar

ro

17 Sep, 2014 15:49 1715 Marime text
Cu ocazia desfăşurării Alegerilor Prezidenţiale 2014 din data de 2 noiembrie 2014, competitorii electorali au obligaţia desemnării unui mandatar financiar care să ţină evidenţa operaţiunilor financiare la nivel național. Acesta trebuie înregistrat la Autoritatea Electorală Permanentă până pe 3 octombrie, când începe campania electorală. Este necesar să se aducă la cunoştinţă publică în presă sau pe pagina de internet a partidului.

Prevederile legale referitoare la mandatarul financiar, finanţarea campaniei electorale, limitele maxime ale cheltuielilor ce pot fi efectuate cu ocazia alegerii Președintelui României  sunt prevăzute de Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, cu completările ulterioare şi Hotărârea Guvernului nr. 749/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, cu modificările ulterioare.

În termen de 15 zile de la data desfăşurării alegerilor, mandatarul financiar este obligat să depună la Autoritatea Electorală Permanentă un raport detaliat al veniturilor şi cheltuielilor electorale.

Candidatului declarat ales nu i se poate valida mandatul dacă raportul detaliat al veniturilor şi cheltuielilor electorale nu a fost depus în condiţiile legii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii