Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Află mesajul lui Antonescu pentru Iohannis, în contextul alegerilor prezidențiale

ro

29 Sep, 2014 21:38 2091 Marime text
Fostul presedintele PNL Crin Antonescu este invitat în această seară la TVR 1, la emisiunea "Vorbeste liber". Antonescu a explicat de ce nu a fost alături de Iohannis la evenimentul de lansare a candidaturii sale la alegerile prezidențiale din noiembrie. De asemenea, a fost întrebat și cum vede atitudinea lui Iohannis în ceea ce privește incompatibilitatea sa constatată de Agenția Națională de Integritate.

„Un candidat la presedintie isi contruieste o campanie, face niste alegeri, iar asta inseamna un anumit continut, un anumit stil, anumiti oameni. Nici nu cred ca dl Iohannis a avut nevoie de prezenta mea, nici eu nu am simtit ca trebuie sa fiu acolo, dar nu o privesc cu ostilitate... Nu exista in mod categoric vreo aripa Antonescu, vreun grup Antonescu care sa obstructioneze candidatura lui Klaus Iohannis”, a spus Antonescu potrivit HotNews.
  
Întrebat dacă este de acord cu atitudinea lui Iohannis în ceea ce privește cazul de incompatibilitate, Antonescu a spus: „În principiu da, pentru ca eu nu cred ca poate fi interpretata ca o incalcare a spiritului statului de drept. Dl Iohannis cred ca a vrut sa spuna ca, odata depusa candidatura si necontestata, domnia sa isi va urma cursul electoral. A exprimat si convingerea ca nu are cum sa se intample un verdict atat de repede, si in orice caz un verdict nefericit pentru domnia sa. Dar dincolo de asta, evident ca atunci ar fi subiectul unei alte cauze, daca, sa spunem, intr-un interval foarte scurt, pana la alegeri, Inalta Curte ar da satisfactie ANI si l-ar declara incompatibil pe dl Iohannis, domnia sa nu poate fi impiedicat sa participe la cursa electorala, pentru ca incompatibilitatea nu este de a candida, ci de a ocupa o demnitate. (Si daca iese presedinte ce se intampla?) Atunci am ramane intr-un verdict probabil al Curtii Constitutionale pe validarea mandatului”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii