Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au finalizat verificările portofoliilor de acțiuni ale fondurilor de pensii administrate privat

ro

26 Sep, 2013 13:20 1149 Marime text
Autoritatea de Supraveghere Financiară dorește să informeze publicul că verificările solicitate fondurilor de pensii administrate privat în privința deținerilor de acțiuni din portofoliu s-au încheiat și nu au fost identificate probleme.
 
Din verificările făcute în zilele de 20 și 23 septembrie 2013, atât de către administrator, cât și de către ASF, nu rezultă că deținerile fondurilor de pensii au fost afectate de activități de natură să pună în pericol deținerile participanților. Demersul a constatat că portofoliile raportate de depozitari la data de 13 septembrie, completate cu tranzacțiile efectuate de fondurile de pensii în perioada 13-19 septembrie 2013, corespund cu activele aflate în custodie la 23 septembrie 2013.
 
Verificările, de natură preventivă, au luat în calcul posiblitatea ca deținerile de acțiuni să se afle atât la custozi, cât și la intermediari sau la Depozitarul Central. Toți administratorii fondurilor de pensii au încheiate contracte de depozitare cu instituții bancare care oferă și servicii de custodie, iar verificările au constatat că toate fondurile de pensii utilizează efectiv serviciile de custodie ale băncii depozitare.
 
Alte măsuri ale ASF, care ar putea rezulta după aceste verificări, urmează să fie luate de comun acord cu administratorii fondurilor de pensii în vederea maximizării siguranței funcționării sistemului de pensii private.
 
Autoritatea de Supraveghere Financiară va continua să monitorizeze cu atenție piața în scopul maximizării protecției oferite beneficiarilor de servicii aferente pieței financiare non-bancare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii