Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa "A.M.O.F.M Bucureşti organizeaza preselecţie pentru tinerii care doresc sa urmeze cursuri de ucenicie/stagiatura în Germania"

ro

19 Jan, 2016 16:23 1826 Marime text
Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București anunță organizarea preselecției pentru tinerii care doresc să urmeze cursuri de ucenicie/stagiatură pe o perioada de 3 ani la angajatori din Germania, în cadrul programului de formare profesională duală MobiProEU – The Job of my Life, lansat în anul 2013 de Ministerul Federal al Muncii și Afacerilor Sociale din Germania, prin intermediul Agenției Federale de Muncă și a Centralei de Mediere a Străinilor și Specialiștilor ZAV.

Sunt disponibile 67 de posturi în meserii precum bucătar, cofetar, brutar, lucrător comercial în vânzarea produselor de panificație, îngrijitor persoane vârstnice, electronist tehnică energetică și instalații de clădiri, mecanic procesare în sticlărie, mecanic industrial, mecatronist frigotehnist, mecanic prelucrare sticlă plană, constructor prefabricate din beton, mecanic construcții, constructor montator de structuri metalice.
Menționăm că pot participa tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani, care dispun de o diplomă de studii (şcoală profesională, bacalaureat sau licenţă, fără diplomă de masterat), care în ultimele 3 luni, anterioare înregistrării în acest program, nu au locuit în Germania și care nu au beneficiat încă de ucenicie/stagiatură în ţara de origine sau în altă ţară.

În cadrul programului de formare profesională duală, tinerii beneficiază de finanţarea unui curs de limba germană în România și în Germania, de alocaţii de călătorie, pentru relocare și pentru asigurarea mijloacelor de trai în Germania, precum și de alocație pentru copii, în cazul persoanelor care au copii minori în întreținere.

Persoanele cu domiciliul în București, care sunt interesate de acest program, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă București, str.  Spătarul Preda nr. 12, corp clădire C, etaj 1, camera 15, sector 5, telefon 021/316.55.08, interior 233, pentru a fi înregistrate în baza de date. Înregistrarea se realizează până în data de 09.02.2016, pe baza următoarelor documente:
-      cerere tip (se completează la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă);
-      copie act de identitate sau pașaport (valabilitate minim 6 luni);
-      C.V model  Europass (cu fotografie) în limba română, engleză sau germană (dacă este cazul);
-      cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);
-      copie diplomă de studii;
-      adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii