Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatea A.P.M. Constanţa în perioada 26.03 - 30.03.2012

ro

02 Apr, 2012 22:37 1599 Marime text
În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 26.03 - 30.03.2012 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Proiecte, Relaţii Publice (C.P.R.P.)

S-a asigurat permanent:

- informarea publică directă;

- informarea presei;

- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.

A fost transmisă la ARPM Galaţi Raportarea săptămânală privind acţiunile de mediatizare a activităţii comunicare - apariţii media.

A fost transmis la ARPM Galaţi Planul cu acţiunile de comunicare.

A fost transmisă la Prefectura Constanta monitorizarea cooperării structurilor deconcentrate ale administraţiei publice centrale, de pe plan local, cu autorităţile administraţiei publice locale.

In cadrul Programului Casa Verde pentru persoane fizice, sesiunea 2010 au fost depuse 2 dosare de decontare, in total fiind depuse pana in prezent 311 dosare de decontare.

In holul de la parterul instituţiei continua expoziţia de desene ale copiilor care participa la sărbătorirea Lunii Pădurii.

Serviciul Reglementări (S.R.)

În cadrul Compartimentelor Evaluare Impact (C.E.I.) şi Evaluare adecvată (C.E.A.) s-au eliberat 152 acte de reglementare şi 67 consultaţii tehnice.

Dezbateri publice:

 PRIMARIA MUNICIPIULUI CONSTANTA- REACTUALIZARE PUZ PENINSULA

 SC CONPET SA - EMITERE ACORD DE MEDIU PT INLOCUIRE CONDUCTE TRANSPORT TITEI IN MUN.C-TA

Compartimentul Deşeuri şi Substanţe Chimice Periculoase, Sol şi Subsol (C.D.S.C.P.S.S

Au fost transmise către ARPM Galaţi raportările privind

- actualizarea listei operatorilor economici care colecteaza si/sau trateaza VSU

.- situaţia firmelor autorizate sau în curs de autorizare pentru colectarea, transportul şi tratarea/eliminarea deşeurilor periculoase

În vederea colectării datelor şi informaţiilor privind generarea şi gestionarea deşeurilor în anul 2010, următorii operatori economici au avut obligaţia să completeze chestionare si să le transmită către APM Constanta:

  • operatorii economici care generează mai mult de 5 t/an deşeuri nepericuloase şi/sau 0,1t/an deşeuri periculoase -completează chestionare GD- PRODDES
  • operatorii de salubritate/unităţile administraţiei publice locale - completează chestionare GD- MUN
  • operatorii instalaţiilor de tratare a deşeurilor/unităţilor administraţiei publice locale -completează chestionare GD -TRAT
  • operatorii economici care desfăşoară activităţi de colectare/tratare deşeuri în vederea reciclării - completează chestionare GD- COLECTARE/TRATARE
  • operatorii staţiilor de epurare orăşeneşti şi industriale -completează chestionare GD- NAMOL

Chestionarele sunt în curs de verificare şi introducere în baza de date MEDIUS.

Au fost aprobate cinci Formulare pentru transportul deşeurilor periculoase către operatori economici, din judeţul Constanţa, autorizaţi pentru valorificarea/eliminarea deşeurilor periculoase.

Compartimentul Arii Protejate (C.A.P.)

Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.

S-au emis puncte de vedere privind încadrarea, fata de ariile naturale protejate din Judeţul Constanta si impactul asupra biodiversităţii a obiectivelor propuse pentru avizare/autorizare.

S-a verificat starea de conservare a siturilor Natura 2000: ROSPA 0031 Delta Dunarii si Complexul Razim-Sinoie si ROSPA 0019 Cheile Dobrogei.

Serviciul Monitorizare (S.M)

Compartimentul Monitorizare, Baze de Date (C.M.B.D)

S-a realizat validarea zilnică a datelor de calitate a aerului provenite din reţeaua automată de monitorizare. Nu s-au înregistrat depăşiri ale concentraţiilor imisiilor .

S-a elaborat şi s-a postat pe site-ul APM Constanţa, Raportul preliminar cu privire la Calitatea aerului în anul 2011.

S-au transmis la MMP, ARPM- Galaţi, ANPM - Bucureşti, următoarele raportări:

Raportare evenimente de poluare - Incendii necontrolate vegetaţie uscată pe raza judeţului Constanţa;

Raportarea săptămânală privind Agenda de activităţi a APM Constanţa;

Raportarea lunară privind pentru Aprobarea fluxului informaţional-decizional în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

S-a asigurat funcţionarea corespunzătoare a staţiilor automate de monitorizare a calităţii aerului prin validarea datelor rezultate şi întocmirea „Buletinului zilnic pentru informarea publicului cu privire la Calitatea aerului în judeţul Constanţa".

Compartimentul Laborator (C.L.)

AER

În cadrul programului de monitorizare zilnică a calităţii aerului, au fost prelevate probe de pulberi in suspensie, fracţiunile PM10 si PM2,5, de la staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate in judeţul Constanta, respectiv localităţile: Constanta - staţiile Casa de Cultura, Fantasio, str. Liliacului, Mangalia, Năvodari - Tabăra, Medgidia.

Probele sunt in lucru pentru determinarea concentraţiilor de metale grele din aer - plumb, cadmiu, nichel, arsen.

APA

In cadrul programului de monitorizare a fost prelevata o proba de apa uzata de la Statia de Epurare Constanta Nord.

SOL

In cadrul programului de monitorizare au fost prelevate probe de sol din zona Navodari (zona Almet si zona Fertilchim -liziera de salcami-)

Radioactivitate

Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu),

s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.

Pentru detalii suplimentare şi orice alte informaţii legate de activitatea APM Constanţa, puteţi contacta pe Monica Bucşan sau Oana Stancovici - Bianu din cadrul Compartimentului Proiecte, Relaţii Publice.

Director Executiv

Simona CONSTANTIN

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii