Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sanofi România lansează Antinevralgic Forte1, pentru dureri de cap intense şi migrene

ro

25 Jun, 2013 14:18 1744 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ

Sanofi România lansează Antinevralgic Forte1, pentru dureri de cap intense şi migrene
  • Durerea de cap este cel mai frecvent tip de durere. Peste 80% dintre adulţi suferă cel puţin o dată de o astfel de durere într-un an, în România
  • Antinevralgic Forte este indicat pentru durerile de cap intense şi migrene

Bucureşti, 25 iunie 2013. Cea mai întâlnită formă de durere este durerea de cap. Aceasta poate fi resimţită ca o pulsaţie sau ca o presiune, pe o singură parte sau pe ambele părţi ale capului. Sanofi România a lansat Antinevralgic Forte, indicat în tratamentul durerilor de cap intense şi al migrenelor. Antinevralgic Forte beneficiază de o formulă mai concentrată a celor trei substanţe active, acid acetilsalicilic 250 mg, paracetamol 250 mg şi cafeină 50 mg.

Paracetamolul ameliorează durerea, acidul acetilsalicilic are efect antiinflamator, iar cafeina contracarează simptomele de oboseală. Ghidul Federaţiei Europene a Societăţilor Neurologice certifică faptul că această combinaţie a celor trei substanţe active este mai eficientă decât utilizarea separată a acestora şi scade semnificativ cantitatea de analgezice necesară.

Potrivit datelor statistice2, 10% dintre bărbaţi şi 22% dintre femei din populaţia planetei noastre au suferit măcar o dată în viaţă de migrenă. Migrena, formă des întâlnită de durere de cap primară (neasociată cu alte patologii), are un impact major asupra calităţii vieţii pacienţilor. Organizaţia Mondială a Sănătăţii o clasează în top 20 condiţii cauzatoare de dezabilităţi pentru femeile între 15 şi 44 de ani. Cel mai comun tip de durere de cap este însă cea cauzată de stările de tensiune şi de stres. Acest tip de cefalee este adesea descrisă ca o presiune constantă, ca şi cum capul ar fi strâns într-o menghină şi este prezentă în acelaşi timp pe ambele părţi ale capului.

„Stilul de viaţă alert nu ne permite să respectăm întotdeauna orele fixe de masă, cele 8 ore de somn într-o noapte sau un regim alimentar echilibrat şi sănătos. Suntem din ce în ce mai agitaţi şi mai nervoşi, lucrăm mult la calculator şi foarte rar relaxăm ochii. În aceste condiţii, durerea de cap poate să apară brusc şi este greu de prevenit. Prin lansarea Antinevralgic Forte aducem pe piaţă o alternativă eficientă şi rapidă împotriva acestui simptom. Noua formulă demonstrează că această marcă are multe de spus pe segmentul de analgezice din România, este un brand care se extinde şi care are obiective ambiţioase. Vorbim despre una dintre mărcile cu cea mai mare notorietate de pe piaţa românească, asociată de consumatori cu valori precum tradiţie, autenticitate, eficienţă şi accesibilitate”, a declarat Iulia Roşian, Director CHC Sanofi România.

Antinevralgic Forte este disponibil în farmaciile din ţară, în cutii de 20 de comprimate.

Despre Sanofi
Sanofi, lider mondial în producţia de medicamente, descoperă, dezvoltă şi distribuie soluţii terapeutice pentru a îmbunătăţi viaţa tuturor oamenilor. Sanofi deţine atuuri importante în domeniul sănătăţii şi se bazează pe 7 platforme de creştere: soluţii pentru diabet, vaccinuri de uz uman, produse inovatoare, boli rare, produse fără prescripţie medicală, pieţe emergente şi sănătatea animalelor. Sanofi este cotată la bursele de valori din Paris (EURONEXT: SAN) şi New York (NYSE: SNY).

1 Medicament fără prescripţie medicală
2 SIGN. Diagnostic and management of headache in adult, a National clinical guideline, Eliot House, Edinburgh, nov 2008

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii