Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat APIA - Miercuri, 17 Octombrie 2012

ro

18 Oct, 2012 01:12 2153 Marime text

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 16 octombrie - 15 noiembrie 2012 inclusiv, primeşte Cererile de ajutor pentru Măsura 2.1.5. - Plăţi privind bunăstarea animalelor - pachetul (b) păsări, acordate fermierilor care îşi vor asuma, în mod voluntar, angajamente pentru o perioadă de minim 5 ani de la data de 16 octombrie 2012.

Solicitanţi - exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a păsărilor, autorizate sanitar - veterinar, care îşi asumă angajamente voluntar în favoarea bunăstării animalelor.

Criterii generale de eligibilitate:

1. deţine autorizaţie/ii sanitar veterinar pentru toate exploataţia/ile comerciale;

2. se angajează să menţină condiţiile de bunăstare şi să respecte cerinţele specifice subpachetelor pentru care aplică pe o perioadă de minim 5 ani, de la data de 16 octombrie 2012;

3. sa respecte cerinţele legale în materie de gestionare împreună cu bunele condiţii agricole şi de mediu, conform OMADR/OMMP/ANSVSA nr. 187/2155/42/2011 aplicabile terenurile agricole apartinând solicitantului precum şi activităţilor agricole desfăşurate de catre acesta pe toată durata angajamentului, de 5 (cinci) ani, după caz.

Cererea de ajutor va fi completată on-line de către solicitant, prin accesarea site-ului www.apia.org.ro. După completarea on-line, cererea se tipăreşte şi se depune la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, pe a cărui rază teritorială se află sediul social al solicitantului.

Cererea de ajutor este însoţită, obligatoriu, de următoarele documente:

 Copie CUI;

 Copie buletin/carte de identitate a titularului / administratorului / reprezentantului legal / împuternicitului;

 Copie autorizaţie/ autorizaţii sanitar-veterinară/e deţinută/e;

 Copia schiţei adăposturilor pentru fiecare exploataţie (din care să reiasă adresa şi suprafaţa spaţiilor de cazare/spaţiul maxim de cazare pe hale/cuşti îmbunătăţite);

 Program de iluminat: vară/ iarnă (funcţie de dată schimbării orei) care să conţină intervalul orar pe perioade, în funcţie de tehnologia de creştere;

 Copia după notificarea crescătorului de păsări către DSVSA judeţeană a densităţii practicate în bunăstarea minimă (conform Ordinului ANSVSA nr. 30/2010 şi/sau conform Ordinului ANSVSA nr. 63/2012 );

 Graficul anual estimativ de livrare;

 Graficul anual estimativ de populare,

 Mişcarea anuală estimata a efectivelor de găini ouătoare/rase grele în cazul inexistenţei livrarilor către abator;

 Document coordonate bancare,

 Împuternicire şi copii după actele de identificare ale împuternicitului, dacă este cazul.

Pentru categoriile de pui de carne şi/sau pui de curcă, se estimeaza efectivul ce urmează a fi livrat la abatorizare în perioada 16 octombrie 2012 -15 octombrie 2013 (6.5 / 3.7 cicluri pe an).

În cazul în care beneficiarul nu are livrări către abator pentru categoriile de găini ouătoare / găini rase grele, se estimează efectivul mediu anual.

SERVICIUL RELAŢII CU PUBLICUL ŞI COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii