Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Constanţa – poate deveni important nod pentru navele de croazieră din Marea Neagră

ro

20 Mar, 2013 19:10 1077 Marime text
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a depus eforturi încă de la deschiderea terminalului de pasageri pentru ca Portul Constanţa să devină „Home Port” în loc de „Tranzit Port”, ceea ce înseamnă că turiştii se pot îmbarca la bordul navelor de croazieră şi din România prin Portul Constanţa. Odată cu aderarea la Asociaţia Internaţională MedCruise s-au făcut paşi importanţi în această direcţie.
MSC este prima companie care îşi asumă această premieră, ca urmare a comunicării eficiente dintre administraţie, agent şi armator, astfel că au fost anunţate pentru toamna acestui an primele îmbarcări din Constanţa.
Prima croazieră maritimă cu plecare din Portul Constanţa se va organiza la bordul navei de lux MSC Musica. Este un mare avantaj pentru turiştii români care nu mai sunt obligaţi să cumpere mai întâi un bilet de avion până într-un oraş-port din Europa, pentru a beneficia de croaziere maritime.
În colaborare cu  compania MSC, pentru anul 2014 sunt deja anunţate sosiri ale navelor MSC Sinfonia şi MSC Orchestra. Acestea vor acosta în total de 8 ori (4 sosiri/plecări în perioada aprilie-mai 2014 şi 4 sosiri/plecări în perioada septembrie-noiembrie 2014), croaziere care se vor adresa şi pieţei româneşti.
Această nouă activitate poate contribui la dezvoltarea veniturilor atât pentru port cât şi pentru comunitatea economică din municipiul Constanţa, industria hotelieră, serviciile conexe.
Portul Constanţa beneficiază de infrastructura necesară şi are toate şansele să devină un important nod pentru croazierele de la Marea Neagră, croazierele maritime venind să completeze croazierele fluviale pentru care Constanţa este de câţiva ani punct de plecare, cu îmbarcarea şi debarcarea completă a navelor. Până în prezent au fost anunţate 66 de sosiri ale navelor de croazieră pentru anul 2013, dintre care 13 sunt fluviale iar celelalte maritime. Prima navă de pasageri fluvială -River Adagio- va sosi pe data de 28 martie, iar prima navă de pasageri maritimă -Artania- va sosi pe data de 18 aprilie 2013.

DIRECTOR GENERAL,

Prof.Dr.Ing. Lucian BĂLUŢ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii