Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De 1 Mai, plajele romanesti vor fi pregatite pentru turisti

ro

19 Apr, 2012 23:31 2161 Marime text

Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral a depus eforturi pentru refacerea plajelor de pe litoral, afectate in cursul lunii februarie de fenomene meteo extreme, care se produc cu o frecventa de odata la 50 de ani.

Astfel, la inceputul lunii februarie, vantul a atins viteze de 70-80 de km/ora, valurile marii ajungand pana la aproximativ 10 metri inaltime. Din cauza acestor fenomene, plajele litorale au fost afectate in majoritatea lor. De exemplu, marea a inaintat pe plaja Modern pe o distanta de aproximativ 20-30 de metri. Intre Eforie Nord si Eforie Sud, apa marii a ajuns la baza constructiilor existente, iar, la Neptun, apa marii a trecut peste plaja si a afectat inclusiv aleea de promenada.

In momentul de fata, plajele au fost refacute in cea mai mare parte a lor. Pana la sfarsitul acestei saptamani, plajele vor fi predate catre operatori, dupa cum urmeaza: Vama Veche, 2 Mai, Mangalia, Saturn, Jupiter, Olimp, Modern (Constanta), Mamaia, in proportie de 80% si Cordon Eforie Nord-Eforie Sud in proportie de 50%. Reamintim ca, pana la aceasta data, au fost predate catre operatorii de plaja peste 60% din suprafata de plaja inchiriata.

Totodata, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral va mentine gardurile de stuf pana la jumatatea lunii mai, evitandu-se in acest fel posibilele efecte pe care le-ar putea produce vantul prin indepartarea nisipului de pe plaje catre promenada.

Catalin Anton

Responsabil comunicare 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii