Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Administraţia Canalelor Navigabile

ro

25 May, 2015 17:01 1891 Marime text
Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA aniversează mâine, 26.05.2015, 31 de ani de navigaţie pe una dintre cele mai importante căi navigabile din Europa, Canalul Dunăre – Marea Neagră, după o muncă titanică depusă de angajati, militari şi deţinuţi politici. 

Planuri de a construi acest canal existau din secolul XIX, când a început să fie vehiculată ideea unui al patrulea braţ al Dunării, de data aceasta artificial, care să scurteze drumul către Marea Neagră.
Această măreaţă construcţie face astăzi posibilă legătura între Dunăre şi mare. Traversează Dobrogea de la vest la est: traseul se desprinde din albia fluviului în zona vechiului Port Cernavodă, trece prin localităţile Medgidia şi Basarabi ajungând la mare în Portul Constanţa Sud.

Odată cu deschiderea graniţelor, Canalul Dunăre - Marea Neagră a facilitat accesul ţărilor din Europa la Marea Neagră şi a făcut legătura cu ţările orientale. Folosirea lui scurtează cu aproape 400 km ruta mărfurilor de la Marea Neagră până la porturile dunărene din Europa Centrală şi cu aproape 4.000 de kilometri drumul mărfurilor din Australia şi Orientul Îndepărtat către Europa Centrală.
Aşa cum performanţa se construieşte în parteneriat, la ceas aniversar Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile multumeşte foştilor şi actualilor angajaţi, precum şi partenerilor pentru efortul depus la realizarea proiectului nostru comun, dezvoltarea traficului de nave din România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii