Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de mediu destinat protejării Ţărmului Marii Negre

ro

23 Dec, 2013 16:03 2152 Marime text
Comisia Europeană a aprobat, în data de 22.03.2013, unul dintre cele mai importante proiecte din punct de vedere al reducerii eroziunii costiere, respectiv "Protecţia si reabilitarea părtii sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona municipiului Constanta si Eforie Nord".
 Valoarea totală a proiectului este de 624.115.423lei inclusiv TVA, din care finanţare nerambursabilă din Fondul de Coeziune si Bugetul de Stat în valoare de 623.925.643lei. Investiţiile finanţate vor fi administrate de beneficiarul proiectului, Administraţia Naţională "Apele Române", în calitate de instituţie naţională cu competenţe exclusive în gestionarea zonei costiere a României, si vor fi exploatate de către acesta prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.
Proiectul, finantat prin Programul Operational Sectorial Mediu Axa Prioritara 5 Domeniul Major de Interventie 2- Reducerea Eroziunii Costiere, din Fondul de Coeziune, îsi propune realizarea de măsuri de protecţie a plajei împotriva riscului de eroziune accelerată care afectează zonele Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud si Eforie Nord, pe o lungine de peste 7,3 km. Proiectul constă în lucrări de reparaţie a digurilor de larg existente, construcţia de noi diguri de larg, reabilitarea si prelungirea digurilor de protecţie, construcţia de diguri de protecţie a zonei înnisipate si a unor diguri îngropate (pinteni), demolarea unor structuri existente si lucrări de înnisipare artificială pentru largirea plajei litoralului romanesc cu peste 60m.
In urma finalizarii procedurilor de licitatie, antreprenorii care vor duce la indeplinirea executiei lucrarilor proiectului sunt, pe de o parte pentru zona Mamaia Sud Asocierea PORR BAU GMBH VIENA-FRANCO GIUSEPPE S.R.L.-DINAMICA S.R.L. si pe de alta, pentru zonele Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud si Eforie Nord Asocierea VAN OORD DREDGING AND MARINE CONTRACTORS BV-SOCIETATEA DE CONSTRUCTII IN TRANSPORTURI BUCURESTI, iar Managementul Proiectului si Supervizarea lucrarilor pentru proiectul mentionat este asigurat de SC ROMAIR CONSULTING SRL, in calitate de Inginer. Ordinul de incepere al lucrarilor (proiectarea si executie) a fost dat pe 01.08.2013, iar la momentul actual se lucreaza la faza de elaborare a proiectului tehnic si estimam ca lucrarile efective vor incepe in trimestrul 1 – 2014.
Proiectul face parte dintr-o iniţiativă mai amplă, pe termen lung, în contextul Recomandării privind managementul integrat al zonelor costiere si al Directivei-Cadru privind stategia UE pentru mediul marin.
 
Pentru informaţii suplimentare referitoare la implementarea acestui proiect va rugăm sa contactaţi:
 
Administratia Bazinala de Apa Dobrogea – Litoral
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii