Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:57 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că... Prințul Harry, Duce de Sussex, împlinește astăzi 37 de ani?

ro

15 Sep, 2021 00:00 2020 Marime text
  • El este cunoscut ca Prințul Harry, este fiul cel mic al lui Charles, Prinț de Wales și al Dianei, Prințesă de Wales, nepot al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și al șaselea în linia de succesiune la tronul britanic.
​Prințul Harry, Duce de Sussex (Henry Charles Albert David) s-a născut la 15 septembrie 1984.

După ce a fost educat în diferite școli din Marea Britanie și a petrecut câteva perioade ale anului cu întreruperea școlii în Australia și Lesotho, Henry, spre deosebire de fratele său mai mare, Prințul William, a evitat să urmeze universitatea preferând să calce pe urmele mai multor bărbați din familia regală prin înrolare în armată, scrie Wikipedia.

El a fost pus în funcție ca locotenent secund în Albastru și Regal din cadrul Regimentului Cavaleriei– servind temporar alături de fratele său– și terminând antrenamentul ca șef de tanc.

El a fost militar timp de 77 de zile pe linia frontului în Războiul Afghan, deși a fost luat de acolo după ce mass-media americană a făcut publică prezența lui acolo.

La 19 mai 2018, s-a căsătorit cu actrița americană Meghan Markle.

Ceremonia a avut loc în Capela Saint George din Windsor. Cu câteva ore înainte de nuntă, bunica sa, Regina Elisabeta a II-a i-a conferit titlurile Duce de Sussex, conte de Dumbarton și baron Kilkeel, toate în țara Regatului Unit.

Fiul cuplului, Archie Mountbatten-Windsor, s-a născut pe 6 mai 2019.

În 2020, cuplul și-a anunțat intenția de a se retrage din rolurile superioare din familia Regală, pentru a deveni independenți din punct de vedere financiar și de a-și împărți timpul între Regatul Unit și America de Nord.

La vârsta de 23 de ani, prințul Henry a fost numit Consilier de Stat, începându-și îndatoririle regale mai întâi prin acest serviciu când Regina a călătorit peste hotare pentru a participa la o Întrunire a Șefilor de Guvern a Statelor Supuse Angliei 2005 la Malta.

Practicarea unui sport a fost de asemenea un mod prin care prințul a ajutat organizațiile de caritate, dar și alte organizații, cum a fost când s-a antrenat ca ofițer însărcinat cu Dezvoltarea jocului de pentru Uniunea de Rugby și Fotbal în 2004 și apoi a antrenat studenții din școli pentru a-i încuraja să învețe acel sport.

În 6 ianuarie 2009 Henry și fratele său Prince William au fost numiți membrii oficiale ai familiei regale de către bunica lor, Regina Elisabeta a II-a.

Sursă foto: Facebook.com / Prince Harry, Duke of Sussex
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii