Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că….? O celebră cântăreață care a concurat la Festivalul de la Mamaia, împlinește o frumoasă vârstă?

ro

30 Jul, 2021 00:00 1092 Marime text

 
 
 
  • În anul 2001, Elena Gheorghe concura la Festivalul de la Mamaia și era cel mai tânăr participant al acelei ediții. 
  • La finele anului 2002, Elena Gheorghe devine vocea principală a formației Mandinga, alături de care lansează două albume de studio. 
Elena Gheorghe (n. 30 iulie 1985, București, România) este o cântăreață de muzică pop-dance și latino română, cu origine aromână din partea tatălui. Născută și crescută în București, Elena a debutat pe scena muzicii populare la vârsta de trei ani, cântând un duet împreună cu mama sa, cântăreața de muzică populară Marioara Man Gheorghe. În adolescență a participat la câteva festivaluri naționale, iar în anul 2000 Elena câștigă trofeul festivalului „Ursulețul de aur” din Baia Mare pentru interpretarea cântecului „One Moment in Time” a lui Whitney Houston.
 
În anul 2001, concurează la Festivalul de la Mamaia și este cel mai tânăr participant al acelei ediții, după care a făcut parte din trupa Viva, alături de Adela Popescu.
 
La finele anului 2002, Elena Gheorghe devine vocea principală a formației Mandinga, alături de care lansează două albume de studio: ...De corazón (2003) și Soarele meu (2005), cel din urmă, devenind un succes comercial în România, a primit discul de aur pentru vânzări de peste 15.000 de exemplare, scrie wikipedia.org.
 
 Piesa „Soarele meu” a fost înscrisă în Selecția Națională pentru desemnarea reprezentantului României la Concursul Muzical Eurovision 2005 și a obținut locul al patrulea. În 2006, Elena Gheorghe a părăsit trupa Mandinga.
 
Ulterior, cântăreața a semnat un contract cu Roton, iar albumul său de debut, intitulat Vocea ta (2006) a fost un succes comercial în România, Elena devenind una dintre cele mai de succes interprete naționale. La finele anului 2006, ea a participat la prima ediție a concursului Dansez pentru tine, unde l-a avut ca partener pe Cornel Ogrean, alături de care a obținut locul al treilea în marea finală a concursului, care a avut loc la data de 20 noiembrie 2006.
Pe parcursul anului 2008 Elena a lansat două materiale discografice noi: albumul de muzică aromânească, Lilicea Vreariei, și cel de muzică latino Te ador. Cele două discuri au marcat începutul colaborării Elenei cu o altă casă de discuri, Cat Music.
 
În ianuarie 2009, interpreta a câștigat concursul Selecția Națională cu piesa „The Balkan Girls” și a reușit să câștige prima poziție, obținând din partea juriului și a publicului un total de 22 de puncte. Prin câștigarea acestei competiții, Elena a fost desemnată reprezentanta României la Concursul Muzical Eurovision 2009, unde s-a clasat pe locul al nouăsprezecelea.

În 2010 a scos mai multe discuri single, printre care Disco Romancing și Midnight sun, iar în 2011 s-a căsătorit cu trombonistul Cornel Ene, cu care are un fiu, Nicholas Răzvan.
 
În 2012, Elena a lansat Your Captain Tonight și Amar Tu Vida, iar la sfârșitul anului a scos albumul Disco Romancing în Mexic, Italia, Spania și Japonia. La începutul anului 2013, Elena a lansat Ecou, în colaborare cu Glance, desemnată ulterior drept cea mai difuzată piesă din România timp de 8 săptămâni, conform Media Forest.
 
În anul 2016, Disney Enterprises și Disney Character Voices International Inc. o aleg pe artistă pentru interpretarea coloanei sonore a serialului de animație distribuit de Disney Channel, Elena din Avalor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii