Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei

ro

24 Mar, 2018 00:00 1769 Marime text
Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC), marcată la 24 martie, evidenţiază momentul din 1882, când Robert Koch a informat oficial comunitatea ştiinţifică internaţională că a descoperit bacilul TBC, informează Agerpres.ro .
 
OMS adresează apelul guvernelor, comunităţilor, societăţii civile şi sectorului privat de a fi ''Uniţi pentru a pune capăt tuberculozei''. OMS promovează dialogul şi colaborarea dintre indivizi şi comunitate pentru a pune capăt epidemiei de tuberculoză.
 
Potrivit OMS, Ziua mondială a luptei împotriva tuberculozei reprezintă o oportunitate pentru a avertiza asupra incidenţei acestei boli, pentru a promova metodele de prevenţie şi control. De asemenea, reprezintă o oportunitate de a mobiliza mediile politic şi social pentru succesul strategiei OMS de eradicare a bolii. Această strategie are ca scopuri-ţintă reducerea ratei mortalităţii din cauza TBC cu până la 95% şi reducerea apariţiei de cazuri noi de îmbolnăvire cu până la 90% între 2015 şi 2035.
 
Tuberculoza (TBC) este a doua cauză de mortalitate, după HIV/SIDA, la nivel mondial. În 2013, 9 milioane de persoane s-au îmbolnăvit de TBC şi 1,5 milioane au murit din cauza bolii. Peste 95% din decesele provocate de TBC apar în ţările cu venituri mici şi medii. Tuberculoza este printre primele cinci cauze de deces pentru femeile cu vârste cuprinse între 15-44 de ani. În 2013, aproximativ 550.000 de copii s-au îmbolnăvit de TBC, la nivel mondial.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii