Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este Ziua Mondială a Refugiaţilor

ro

20 Jun, 2018 00:00 1881 Marime text
În prezent, peste 100 de țări marchează această zi prin diverse evenimente culturale, dar și caritabile, pentru a oferi ajutor celor aflați în situații dificile.
 
Scopul principal al protecției refugiatului este acela de a ajuta la găsirea unor soluții durabile care să permită refugiaților să își reconstruiască viețile cu demnitate și pace. Există trei asemenea soluții preferate de către UNHCR: integrare locală, reîntoarcere în țara de origine odată ce motivele refugiului au încetat să existe, sau relocarea într-o țară terță, atunci când refugiatul nu mai poate rămâne în țara care i-a acordat azil din diferite motive.
 
Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat prin Rezoluția 55/76, din 4 decembrie 2000, marcarea Zilei Mondiale a Refugiaților în fiecare an la 20 iunie.
 
În 2001, când urma să fie celebrată cea de-a 50-a aniversare a Convenției din 1951 referitoare la Statutul Refugiaților, Organizația pentru Unitatea țărilor africane (OAU) (Uniunea Africană din 9 iulie 2002) a fost de acord cu sărbătorirea Zilei Mondiale a Refugiaților concomitent cu Ziua Refugiaților din Africa (20 iunie).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii