Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este Ziua mondială a meteorologiei

ro

23 Mar, 2018 00:00 2091 Marime text
Ziua mondială a meteorologiei ("World Meteorological Day") se marchează în fiecare an la 23 martie, din 1961, şi reprezintă intrarea în vigoare, la 23 martie 1950, a Convenţiei ONU care a transformat vechea Organizaţie Meteorologică Internaţională într-o organizaţie interguvernamentală, cunoscută sub numele de Organizaţia Meteorologică Mondială ("World Meteorological Organization - WMO), informează Agerpres.ro .
 
A ajuns o tradiţie ca în fiecare an, de Ziua mondială a meteorologiei, WMO să propună spre dezbatere o temă de interes universal, pentru toate cele 191 state şi teritorii membre.
 
Potrivit www.wmo.int, pentru a sublinia importanţa norilor privind vremea şi apa, Ziua mondială a meteorologiei în 2017 se desfăşoară sub sloganul: "Înţelegând norii" ("Understanding Clouds").
 
Site-ul Organizaţiei Meteorologice Mondiale arată că norii se află în centrul observaţiilor şi previziunilor despre vreme. Norii reprezintă una dintre incertitudinile cheie în studierea schimbărilor climatice: trebuie să înţelegem mai bine cum afectează norii clima şi cum schimbările climatice afectează norii. Norii joacă un rol critic în circuitul apei şi modelează distribuţia globală a resurselor de apă.
 
Pe de altă parte, Ziua mondială a meteorologiei oferă posibilitatea de a sărbători frumuseţea inerentă şi aspectul estetic al norilor, care i-a inspirat pe artişti, poeţi, muzicieni, fotografi şi alţii, de-a lungul istoriei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii