Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 11 Consiliul local al municipiului Constanța-ședință online. 31 de proiecte în dezbatere. Ordinea de zi completă

ro

29 Jan, 2021 03:12 3038 Marime text




Ședința de Consiliu Local Municipal s-a încheiat.

Ordine de zi suplimentară:


Aleșii locali au mai aprobat și Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Local Municipal , dar și încetarea valabilității HCL 125/2019 privind închirierea prin licitație publică a cuvetei lacului Siutghiol și a luciului de apă aferent, după ce Curtea de Constituțională s-a pronunțat în această speță , mai exact, cuveta și luciul lacului nu mai aparțin municipalității.

Proiectele de hotărâre privind aprobarea Studiului de Fezabilitate „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța - etapa 1 și etapa 2” și a indicatorilor tehnico-economici aferenți investiției propuse, în municipiul Constanța și cel privind aprobarea proiectului „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din Municipiul Constanța - Etapa 1 și Etapa 2” și a cheltuielilor legate de proiect în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 au fost introduse pe ordinea de zi suplimentară. Acestea au fost aprobate cu 25 de voturi "pentru".

Pe ordinea de zi suplimentară s-a aflat și un proiect privind desemnarea unui administrator provizoriu în cadrul RAEDPP Constanța. Aleșii locali l-au desemnat pe Alexandru Marius Timofte de la PNL, administrator provizoriu pentru următoarele 4 luni cu posibilitate de prelungire.
Timofte preia astfel mandatul lui Ionuț Fântână care a demisionat săptămâna trecută.

UPDATE 12: Ultimul proiect de pe ordinea de zi este proiectul de hotărâre privind aprobarea componenței, obiectivelor și funcționării Comisiei mixte privind Baza Nautică a CT BUS SA, fostă IJTL, fostă RATC aflată pe malul lacului Siutghiol, inițiator - Mihai Ochiuleț de la USR PLUS.

UPDATE 11: Reprezentanții Consiliului Local în comisia de vânzare a spațiilor cu destinația de cabinete medicale sau în care se desfășoară activități conexe actului medical sunt Mihaela Andrei de la PNL și Iulian Călin de la USR PLUS: Aceștia au primit 25 de voturi "pentru" și unul "împotrivă".

UPDATE 10: Planul urbanistic zonal pentru teritoriul delimitat de str. Ion Lahovari, str. Flămânda, al. Panselei și IE 211047, inițiator Goșu Stila nu a trecut de votul consilierilor. Proiectul avea două avize negative și de la comisiile de specialitate. Liberalii au anunțat că nu vor aproba construcția de blocuri între case iar cei de la USR PLUS că nu susțin haosul urbanistic. Reprezentantul PSD, susține că chestiunea urbasnistică se speculează politic.  S-au înregistrat 18 "împotrivă" și 8 "abțineri".

UPDATE 9: În continuare, în ședința Consiliului Local Municipal, urmează să intre la vot mai multe Planuri Urbanistice Zonale sau de Detalii pentru investițiile care urmează să se realizeze în municipiul Constanța. Proiectele 25, 26, 27 și 28 au fost aprobate de consilierii locali.

UPDATE 8:  Au fost aprobate cu 36 de voturi "pentru" și proiectele 20, 21, 22, 23 și 24.

UPDATE 7: În cadrul ședinței a fost aprobată și valoarea tranșei tichetelor valorice pentru anul 2021, impactul bugetar estimat pentru acest an este de 13.3 milioane de lei. 30.751 de constănțeni vor beneficia de tichete valorice în opt tranșe x 50 de lei fiecare.

UPDATE 6:  Aleșii au mai aprobat și indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului cu program sportiv Nicolae Rotaru, Constanța” dar și a Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida Constanța” - actualizare indicatori tehnico-economici la faza proiect tehnic.

UPDATE5: 26 de voturi s-au înregistrat și pentru  Studiul de Fezabilitate pentru reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța - etapa 1 și etapa 2 - și a indicatorilor tehnico-economici aferenți investiției propuse, în municipiul Constanța, dar și aprobarea Acordului de parteneriat cu ADRSE pentru implementarea proiectului „Sprijin la nivelul Regiunii Sud-Est pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027.

Valoarea totală a etapei 1 de 19 mii de euro fără TVA. În maxim 2 săptămâni, primăria va depune documentele pentru a accesa fonduri pentru acest studiu de fezabilitate.

UPDATE 4: Președintele de ședință, Mirela Garip a anunțat retragerea de pe ordinea de zi și ale proiectelor 13 și 15:  Studiu de Fezabilitate „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța - etapa 1 și etapa 2” și a indicatorilor tehnico-economici aferenți investiției propuse, în municipiul Constanța, respectiv proiectului „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din Municipiul Constanța - Etapa 1 și Etapa 2” și a cheltuielilor legate de proiect în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

UPDATE3. Au fost aprobate și proiectele de hotărâre 7.8 și 10, respectiv Regulamentului privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public al municipiului Constanța. Proiectul nr.9 - privind stabilirea cuantumului ce revine titularului dreptului de administrare din veniturile realizate pentru bunurile proprietate publică a fost retras de pe ordinea de zi de către inițiator.

UPDATE2: Aleșii au mai aprobat organizarea reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular din municipiul Constanţa pentru anul şcolar 2021-2022 dar și reprezentanții Consiliului local  în consiliile de administrație și comisiile pentru evaluarea și asigurarea calității în unitățile de învățământ preuniversitar din Constanța.
Primarul Chițac i-a rugat pe toți consilierii locali care vor face parte din consiliile de administrație ale școlilor și liceelor din municipiu să se implice efectiv în viața școlilor.

UPDATE 1: Consilierii locali au votat rectificarea bugetară, îndreptarea unor erori materiale din proiectul de buget local pe anul 2021, precum și facilități fiscale aplicabile obligațiilor bugetare restante datorate bugetului local.

UPDATE: Ședința CLM a început. Președintele de ședință este Mirela Garip de la USR PLUS.
Sunt prezenți 26 de aleși locali.
În debutul ședinței care se desfășoară în sistem de videoconferință, consilierii au păstrat un moment de reculegare în memoria celui care a fost Dănuț Moisoiu, fost ales local.
Ulterior a fost aporbată și o ordinea de zi suplimentară, care nu apare însă, nici măcar pe portalul municipalității.

 
  • Astăzi, în conformitate cu prevederile art. 133 alin. (1), art. 134 alin. (1), lit. a),  alin. (2) și alin. (5)  din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ cu modificările şi completările ulterioare, are loc ședința ordinară a Consiliului local al municipiului Constanța.
Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință, începând cu ora 14:00.
 
Conform convocatorului iată ordinea de zi completă:
 
1. Aprobarea procesului verbal al şedinţei ordinare a Consiliului local al municipiului Constanţa din data de 28.12.2020

2. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2020

3. Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 433/2020 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale la nivelul municipiului Constanța în anul 2021 prin îndreptarea erorilor materiale din cuprinsul acesteia

4. Proiect de hotărâre privind instituirea unor facilități fiscale aplicabile obligațiilor bugetare restante datorate bugetului local al municipiului Constanța și pentru aprobarea Procedurii de anulare a obligațiilor de plată accesorii

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea organizării reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular din municipiul Constanţa pentru anul şcolar 2021-2022

6. Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanților Consiliului local al municipiului Constanța în consiliile de administrație și comisiile pentru evaluarea și asigurarea calității în unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Constanța

7. Proiect de hotărâre privind modificarea anexelor nr. 1 și nr. 3 la HCL nr. 417/2017 privind stabilirea salariului de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanța și din serviciile publice aflate în subordinea Consiliului local al municipiului Constanța, cu modificările ulterioare

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea completării art. 20 din Statutul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Apă-Canal Constanța”

9. Proiect de hotărâre privind stabilirea cuantumului ce revine titularului dreptului de administrare din veniturile realizate pentru bunurile proprietate publică

10. Proiect de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public al municipiului Constanța

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de Fezabilitate „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța - etapa 1” și a indicatorilor tehnico-economici aferenți investiției propuse, în municipiul Constanța

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de Fezabilitate „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța - etapa 2” și a indicatorilor tehnico-economici aferenți investiției propuse, în municipiul Constanța

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de Fezabilitate „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța - etapa 1 și etapa 2” și a indicatorilor tehnico-economici aferenți investiției propuse, în municipiul Constanța

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de parteneriat cu ADRSE pentru implementarea proiectului „Sprijin la nivelul Regiunii Sud-Est pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile: mobilitate urbană, regenerare urbană”, depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, Axa Prioritară 1 - Acțiunea 1.1.1. „Asistență orizontală pentru beneficiarii fondurilor ESI și specifică pentru beneficiarii POAT, POIM și POC, inclusiv instruire pentru aceștia și pentru potențialii beneficiari FESI”

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din Municipiul Constanța - Etapa 1 și Etapa 2” și a cheltuielilor legate de proiect în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic revizuit, a devizului general actualizat și a principalilor indicatori tehnico-economici aferente obiectivului de investiții „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului cu program sportiv Nicolae Rotaru, Constanța”

17. Proiect de hotărâre privind aprobarea finanțării de la bugetul local a cheltuielilor care nu se finanțează de la bugetul de stat prin Programul național de dezvoltare locală ca urmare a proiectului tehnic revizuit aferent obiectivului de investiții „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului cu program sportiv Nicolae Rotaru, Constanța”

18. Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 337/2017 privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida Constanța” - actualizare indicatori tehnico-economici la faza proiect tehnic

19. Proiect de hotărâre privind aprobarea stabilirii valorii tranșei tichetelor valorice pentru anul 2021

20. Proiect de hotărâre pentru aprobarea raportului privind activitatea asistenţilor personali ai persoanelor încadrate în gradul de handicap „grav cu asistent personal” în perioada iulie-decembrie 2020

21. Proiect de hotărâre privind aprobarea stabilirii modalităţii de identificare a beneficiarilor, de soluţionare a situaţiilor identificate şi de acordare a tichetelor sociale, copiilor provenind din familii defavorizate şi care frecventează în mod regulat unităţile de învăţământ preşcolar

22. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării și completarii HCL nr. 73/2017 privind aprobarea condițiilor și criteriilor de acordare a ajutoarelor de urgenţă de la bugetul local

23. Proiect de hotărâre privind aprobarea costului mediu lunar de întreținere și a contribuției părinților/reprezentanților legali pentru copiii care frecventează creșele din cadrul Direcției generale de asistență socială Constanța pentru anul 2021

24. Proiect de hotărâre privind aprobarea costului mediu lunar de întreținere pentru persoanele vârstnice din cadrul Căminului pentru persoane vârstnice Constanța pe anul 2021

25. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona delimitată de bd. Aurel Vlaicu, str. Nicolae Filimon, str. Interioară 4 și limite cadastrale, inițiator Ameropa Grains SA

26. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire locuință individuală, cartier Compozitorilor, str. Alexandru Bogza nr. 4, investitor Neicu Traian

27. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire locuință individuală cu cabinet medical, str. Răsuri nr. 2, investitor Fildan Ana

28. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire imobil locuire colectivă, zona Campus Universitar, str. Topazului nr. 3, investitor Găzdaru Aurel

29. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru teritoriul delimitat de str. Ion Lahovari, str. Flămânda, al. Panselei și IE 211047, inițiator Goșu Stila

30. Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanților consiliului local în comisia de vânzare a spațiilor cu destinația de cabinete medicale sau în care se desfășoară activități conexe actului medical

31. Proiect de hotărâre privind aprobarea componenței, obiectivelor și funcționării Comisiei mixte privind Baza Nautică a CT BUS SA, fostă IJTL, fostă RATC aflată pe malul lacului Siutghiol.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii