Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul de Stat Constanţa vă invită la spectacol! Programul din acest weekend

ro

02 May, 2018 14:09 2298 Marime text
După minivacanţa de 1 Mai, petrecută de cei mai mulţi în natură, constănţenii amatori de teatru se vor putea delecta cu un program de weekend variat, la Teatrul de Stat Constanţa (TSC).
 
Vineri, 4 mai, la ora 19.00, spectatorii sunt aşteptaţi la „CEA MAI FRUMOASĂ SOȚIE”, un spectacol realizat de Mihai Constantin Ranin (regie, scenografie și ilustrație muzicală) după piesa lui Eugène Labiche. Spectacolul oferit de TSC spectatorilor constănțeni este o comedie de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toți bărbații din jurul ei. Acest rol va fi jucat de Georgiana Rusu.
Vor mai urca pe scenă Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Crăciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.
 
Sâmbătă, 5 mai, la ora 19.00, schimbăm registrul, căci este programată piesa lui August Strindberg „DE PAȘTI. SĂPTĂMÂNA PATIMILOR”, o dramă cu personaje simbolice şi cu o atmosferă spiritualizată.
Este un spectacol de Zoltan Schapira, care a tradus piesa lui Strindberg, a conceput regia artistică, decorurile, ilustrația muzicală și ilustrația video, și de Olivia Costea, specialistă în psihodesign, asistent de regie și realizatoarea costumelor. Actorul Dorel Vișan face parte din distribuție, într-o apariție video inedită. Alături de el publicul constănțean îi va putea vedea pe Maria Lupu, Adrian Dumitrescu, Ana Maria Ștefan, Laura Iordan Adrian, Mihai Sorin Vasilescu și Andrei Cantaragiu. Asistent de scenografie este Lăcrămioara Dumitrașcu.
 
Revenim la comedie duminică, 6 mai, la ora 19.00, când actorii TSC vor juca o piesă cu mare priză la public, şi anume „NUNTA LUI FIGARO” de Pierre Beaumarchais. Piesele din seria Figaro ale dramaturgului francez mai cuprind „Bărbierul din Sevilla” şi „Mama vinovată”, toate fiind cenzurate, la vremea când au fost scrise, adică la sfârşitul secolului al XVIII-lea, de regele Ludovic al XVI-lea, care nu gusta satira la adresa aristocraţiei franceze. Totuşi, când ele au primit aprobarea de a fi jucate, s-au bucurat de un mare succes chiar şi în rândul aristocraţilor. Opera lui Mozart cu acelaşi titlu a fost cântată pentru prima dată în 1786, la doi ani după debutul piesei de teatru.
Figaro va fi interpretat, pe scena TSC, de actorul Tani Ştefu. Alături de el, Bogdan Caragea, Luiza Sarivan, Luiza Martinescu, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Laura Crăciun, Mircea-Dumitru Siromașenco, Dan Cojocaru, Alexandru Iacov, Daniela Ivanciu se vor întrece în replici de un umor care nu şi-a pierdut savoarea la mai mult de 200 de ani de când au fost rostite pentru prima dată. Regia este semnată de Cristian Ioan, iar scenografia, de Gabriela Nicolaescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii