Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statul Major al Apărării a sărbătorit 159 de ani de la înființare

ro

12 Nov, 2018 20:59 1334 Marime text

Luni, 12 noiembrie, în prezența ministrului apărării naționale, Mihai Fifor, şi a şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, personalul Statului Major al Apărării a sărbătorit 159 de ani de la înființare.

Activitatea a debutat cu o expoziție de carte, urmată de o ceremonie militară de depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori la Monumentul Eroilor din incinta Ministerului Apărării Naționale, adunare solemnă, prezentarea documentarului istoric despre Marele Cartier General al Armatei Române în Războiul de Întregire (1916-1919) și proiectarea filmului „Amintirea Maresalului Constantin Prezan”, în Aula Alexandru Ioan Cuza.

„Rolul Statului Major al Apărării rămâne la fel de important şi astăzi, în contextul de securitate a cărei complexitate o cunoaştem atât de bine. Sunteţi cei de la care se aşteaptă nu doar viziune ci şi capacitatea de a interpreta datele prezentului, nu doar identificarea corectă a priorităţilor, ci şi soluţii pentru implementarea lor cu eficienţă şi în termenul cel mai scurt posibil.

Aşteptările sunt mari în ceea ce vă priveşte, atât din partea celor aflaţi la vârful ierarhiei în conducerea statului, cât şi de la cei ce încadrează eşaloanele subordonate. Sunt încredinţat că veţi onora şi depăşi aceste comandamente.

România continuă să aloce două procente din PIB pentru apărare, lucru ce face ca Planul pentru înzestrarea Armatei Române pentru perioada 2017-2026 să fie dezvoltat şi implementat cu rigurozitate, rolul dumneavoastră fiind esențial.  Suntem în plin  proces de modernizare a Armatei României, care reprezintă acum o construcţie compatibilă cu armatele celorlalte state din NATO şi Uniunea Europeană. Pregătirea personalului se face la un nivel intens, atât în țară, cât și peste hotare, pe coordonatele esențiale ale creșterii interoperabilității armatei noastre în plan aliat și în relația cu partenerii stategici. În teatrele de operații, militarii noștri sunt angrenați în misiuni complexe, alături de aliații și partenerii noștri”, a specificat ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, în mesajul adresat de Ziua Statului Major al Apărării.

Generalul Nicolae Ciucă a felicitat întregul personal al Statului Major al Apărării pentru activitatea desfășurată „Datorită implicării dumneavoastră, specialiștii din Statul Major al Apărării, toate acțiunile în mediu multinațional ale militarilor români sprijină semnificativ eforturile pe care Armata României le face pentru a demonstra că este, în continuare, un aliat credibil, un actor regional responsabil, care contribuie efectiv şi eficient la menţinerea securităţii şi stabilităţii, atât la nivel European, cât și în cadrul Alianței Nord-Atlantice. Am încredere că, împreună, vom dezvolta capacitatea Statului Major al Apărării de a construi o armată puternică și respectată, pregătită să își îndeplinească cu succes misiunea față de țară.”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii