Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacolele de la Teatrul de Stat Constanţa din perioada 25 - 30 ianuarie

ro

20 Jan, 2014 16:36 3653 Marime text
Sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 19.00, Teatrul de Stat Constanţa anunţă premiera spectacolului „Maria Tănase”. Regia şi coregrafia sunt asigurate de Călin Hanţiu. Scenografia aparţine lui Ovidiu Pascal.
Interpretează: Florina Stanculet, Iulian Enache, Marian Adochitei, Paula  Prodan, Liliana Barascu, Remus Archip, Alice Safta, Cosmin Mihale, Ionut Alexandru, Alexandru Ologu, Izabela Bumbac, Georgiana Bumbac, Iulia Fanache.

Spectacolul dedicat Mariei Tănase va fi pus în scenă şi duminică, 26 ianuarie, de la ora 19.00.

Joi, 30 ianuarie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului se va juca piesa „Puterea Dragostei”, o comedie de Ion Băieşu, în regia Cristinei Maria Malaia. Scenografia aparţine Ancăi Tibar.
Din distribuţie fac parte: Eugen Cristea, Raluca Caragioiu, Eduard Carlan.

„Puterea Dragostei” este o comedie despre coşmarurile unui părinte a cărui fiică îl anunţă că se mărită cu un necunoscut. Acesta nu este numai un logodnic abia întâlnit, ci chiar un... extraterestru. Fata vrea să fie pioniera căsătoriilor interstelare, dar până atunci trebuie să rezolve tot felul de detalii foarte prozaice, pline de haz.

Ion Băieşu a fost şi este unul dintre cei mai iubiţi şi apreciată scriitori umorişti. Ion Băieşu este comediograful despre care Nichita Stănescu spunea: „De câteva decenii scrierile lui Ion Baiesu au defectul că plac şi imprudenţa de a fi iubite. La el râsul e o forma de dragoste." Cine poate uita celebrele personaje pe care le-a creat pentru serialul tv „Iubirea e un lucru mare”, „Tanţa şi Costel”. Ion Băieşu este autorul scenariului filmului „Balanţa” (1992) prezentat cu succes la Festivalul de la Cannes. Piesa sa „Dresoarea de fantome” a fost jucată în premieră absoluta la Londra, în anul 1971.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii