Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol despre Edith Piaf, în Vama Veche

ro

11 Aug, 2015 15:37 1898 Marime text
Duminică, 16 august, localul Papa La Şoni, din Vama Veche, prezintă piesa „Edith Piaf”. Spectacolul este programat de la ora 23.00, iar de regie s-a ocupat Malina Andrei.
 
Scenariul se bazează pe autobiografia scrisă chiar de Edith Piaf şi pe cartea scrisă de Simone Bertaut, intitulată simplu „Piaf”. „Folosindu-ne de toate posibilităţile de expresie ale actorului, adică interpretare verbală a unui text, mişcare, interpretare vocală a unei partituri, am realizat un spectacol complex, într-o manieră contemporană de expunere scenică a acestui subiect, care reuşeşte şi în zilele noastre să transmită la fel de puternic tot acel univers legat de personalitatea acestei femei «mititică şi firavă, care şi-a strigat iubirile în auzul întregii lumi», dacă ar fi să-l parafrazăm pe Cocteau, unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai ei”, a spus regizoarea.
 
„O fetiţă cu chipul palid şi îndurerat ce m-a tulburat, un copil al Parisului, o să vă cânte, fără machiaj, fără ciorapi, cu o fustiţă de doi bani, şi un pulover fără o mânecă...”, aşa a fost prezentată pentru prima dată, pe o scenă, cea care avea să devină regina cântecului francez, Edith Piaf.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii