Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seri de teatru la Pontul Euxin. Comedia „Încurcă-lume“ s-a jucat în Parcul Tăbăcăriei

ro

25 Aug, 2019 14:06 1715 Marime text
Printre spectacolele incluse în cadrul stagiunii estivale „Seri de teatru la Pontul Euxin“, eveniment cultural organizat, în perioada 1-25 august, de Ghiuvelichian Clara PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța, s-a aflat și comedia „Încurcă-lume“, de Adolf Edmund George de Herz.

O comedie de succes, care la Constanța a fost răsplătită cu multe aplauze de către publicul prezent pe 17 și 18 august la Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie, loc de desfășurare a „Serilor de teatru la Pontul Euxin“.

După cum sugerează și titlul, „Încurcă-lume“ este o comedie în care încurcăturile se țin lanț. „Victima“ lor este, în primul rând, avocatul Emil Strâmbuleanu (Emanuel Cristoiu), care calcă strâmb în relațiile conjugale, greșeală care nu este trecută cu vederea de fidela, dar deloc naiva sa soție, Didina Strâmbuleanu (Clara Ghiuvelechian). Nevasta înșelată face noapte albă pentru a-și surprinde soțul sosind acasă în zori și îi demontează, rând pe rând, miniciunile. 
 
Salvarea vină însă, spre stupoarea infidelului, chiar de la colegul de liceu... inventat, Traian Bungrăzescu, care bate la ușă chiar când lucrurile par să se precipite. Ițele se încurcă și mai mult când în scenă apare și „soția“ inventată a colegului inventat, nimeni alta decât amanta lui Strâmbuleanu, Olga (Luiza Martinescu), o florăreasă cu forme voluptoase care nu trece neobservată pe stradă, după cum va constata, mai încolo, noua sa prietenă, Didina. Iar pentru ca lucurile să fie și mai încurcate, „cazul“ este investigat de scrupulosul frate al Didinei, fostul procuror Matei Pintenaru (Andrei Cantaragiu), căruia nu-i scapă nimic.

Martor la aceste încurcături savuroase, publicul a apreciat jocul actorilor care, cu profesionalism și cu vervă, și-au susținut partiturile purtând spectatorii cu dezinvolutură printre ițele încurcate ale intrigii construite de A. de Hertz. De altfel, întreaga echipă de actori a lucrat și la punerea în scenă a spectacolului care a răsplătit cu o mulțime de aplauze.

Sursă foto: Seri de teatru la Pontul Euxin

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii