Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rareș Totu, unul din cei mai buni chitarişti ai României, în concert LIVE la Amethyst Music Club!

ro

30 Mar, 2016 09:29 2991 Marime text
Rareș Totu,  desemnat Chitaristul Anului atât în România (1987), cât şi în Ungaria (1992), vă invită să descoperiți ritmurile vibrante ale hard blues / blues rock-lui în Club AMETHYST (Millenium Business Center) din Constanța, sâmbătă, 9 aprilie, ora 21:00! Pe scenă îl vor însoți: Cosmin Farcaş (orga Hammond, clape, voce), Radu Hanes (tobe), Paul Baciu (bass) – pe scurt: ”RARES TOTU’S MIDNIGHT SUN”! 
 
RAREŞ TOTU (chitară,vocal) este singurul chitarist român care a câştigat titlul de Chitaristul Anului in două ţări diferite: România (1987) şi Ungaria (1992). Chitarist, solist vocal, claviaturist, producător muzical, expert consultant în domeniul chitarelor electrice şi al echipamentelor de scenă, inginer de sunet, Rareş Totu a fost component sau colaborator al grupurilor Compact, Semnal M, Rodion GA, Progresiv TM şi a înfiinţat grupul Trans Express, cu care a apărut pe 3 albume în Ungaria şi Austria. În 2004, se întoarce în România, unde, împreună cu Adi Tetrade, cu Raul Kusak şi cu Sebi Joo, înfiinţează Midnight Express, primul supergrup românesc de după Revoluţie. A colaborat cu artişti de renume din ţară şi din Ungaria, Germania, Austria şi SUA. A cântat în deschiderea mai multor trupe importante, dintre care amintim Deep Purple, Uriah Heep, Iron Maiden, Winger, Animals. Este un protagonist obişnuit al festivalurilor de blues şi jazz din ţară şi din Europa.
 
RARES TOTU’S MIDNIGHT SUN este un concept mai rar abordat la noi. Stilul este cu precădere hard blues / blues rock, cu trimitere la muzica inegalabilului Jimi Hendrix, dar şi la mai modernul Texas hard blues.
Trupa are în componenţă muzicieni apreciaţi, cu o cariera îndelungată atât în ţară, cât şi peste hotare, toţi cu o listă impresionantă de colaborări.
 
Componență :
Cosmin Farcaș – orgă Hammond, vocal
Paul Baciu – bass
Hanes Radu – tobe
Rareș Totu – chitară, vocal

Preț intrare: 30 lei
Info și rezervări la tel.: 
0241 487317 sau la recepția hotelului Millenium
0723 317 339 
 
Rareș Totu's Midnight Sun

Rareș Totu s-a născut la Cluj pe 27 septembrie 1965. Și-a început cariera muzicală la 15 ani, în 1980, la Sala Sporturilor din Cluj interpretând o piesă blues ca invitat în spectacolul grupului orădean Metrock. A fost membru sau a colaborat cu grupuri de elită ale vremii : Semnal M, Compact, Rodion GA sau Progresiv TM.

În 1987 înființează grupul Trans Express cu care avea să câștige toate festivalurile din acel an, anul 1987 aducând și premiul de Chitaristul anului pentru Rareș Totu, dar și primele turnee pe cont propriu. În 1990 întregul grup emigrează în Ungaria unde semnează în scurt timp cu casa de discuri Polygram.

În 1992 Rareș Totu este desemnat din nou Chitaristul Anului, de data aceasta în Ungaria. Trans Express scoate două albume, dar în urma unui tragic accident în care își pierde viața bateristul formației, legendarul Bela Raduly, membru fondator al grupului Metropol din Oradea, trupa își încetinește activitatea. Apare al treilea album Trans Express, în memoriam Raduly Bela.

În 2004 Rareș Totu se întoarce în România și pune bazele primului supergrup post decembrist, alături de Adi Tetrade, Raul Kusak și Seby Yoo (înlocuit ulterior de Paul Baciu) numit Midnight Express, alături de care concertează la mai multe festivaluri din Europa, dar și la cele mai importante manifestări de gen din țară ( International Blues Gala – Sala Radio, Sighișoara Blues Festival 2005, Peninsula 2004, 2005, 2007, etc).

În 2007 Midnight Express alături de mai vechea colaboratoare Joanna deschid concertul Deep Purple de pe stadionul Cotroceni. Un an mai târziu Rareș Totu înființează primul proiect în nume propriu, alături de Irina Creanga, Paul Baciu, Cosmin Farcaș și Hanes Radu, proiectul purtând numele de Rareș Totu Blues X-perience, grup cu o bogată activitate în concerte și emisiuni de televiziune. După plecarea solistei Irina Creanga, titulatura se schimbă în Rares Totu’s Midnight Sun, în 2015 revenind în componență Paul Baciu și Hanes Radu.

Componență :
Cosmin Farcaș – orgă Hammond, vocal
Paul Baciu – bass
Hanes Radu – tobe
Rareș Totu – chitară, vocal

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii