Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:02 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poveste din Bucureștiul de Odinioară cu Miruna Ionescu și Taraful de oraș Valentin Albeșteanu, spusă la Constanţa

ro

24 Oct, 2021 08:00 8069 Marime text

Astăzi, duminică, 24 octombrie 2021, este ultima zi în care… “Constanţa respiră artă”! Asociaţia Culturală pentru Tineret şi Copii „Art Theatre” vă aşteaptă şi astăzi în Parcul Arheologic cu un program extrem de antrenant.

Începând cu ora 11.00, copiii nu au cum să rateze Duelul prințeselor și supereroilor! Astfel, fie că ești prințesă sau supererou, ai toate șansele să câștigi! Activitatea presupune formarea a doua echipe: echipa prințeselor și echipa supereroilor. Participanţii vor fi puși să treacă prin diferite probe pentru a afla care este cea mai bună echipă. Scopul jocului este acela de a a-i stimula pe cei mici, de a-și dezvolta spiritul de echipă, de a-și dezvolta abilitățile de comunicare și de a se distra alături de ceilalți copii.

De la ora 14.00, Și tu poți fi un personaj de Halloween! Ne apropiem de Halloween și asta înseamnă că trebuie sa ținem pasul cu tradițiile specifice! Cei mici vor participa la un atelier de creație tematic ce presupune pictarea dovlecilor, activitate ce îi va bucura pe copiii, pentru că vor putea da frâu liber imaginației. Organizatorii le propun celor mici și alte activități ce presupun concentrare, spirit de observație dezvoltat și îndemânare. Nimic nu este imposibil dacă îți dorești cu adevărat! Scopul este de a-și dezvolta latura artistică, de a fi implicat și de a învăța lucruri noi.

Odată finalizate pregătirile de Halloween, de la ora 16.00, toţi constănţenii sunt aşteptaţi la „Parc orchestra”, un concept ce combină muzica live, instrumentele şi vocile, mici scenete de teatru şi recitarea de poezii, tinerii actori participanţi stabilindu-şi fiecare câte un spaţiu şi realizându-şi performingul. În acelaşi timp, în alte spații se vor citi povești şi basme pentru copii. Spectatorii se vor putea plimba printre toate aceste momente şi alege spaţiul favorit. Foarte important de subliniat este aspectul ecologic al proiectului “Constanţa respiră artă”: „Parc orchestra” se va desfășura folosind energia verde, fără surse de curent electric.

Ultima seară a proiectului “Constanţa respiră artă” începe de la ora 18.30. Sunteţi aşteptaţi la un Concert spectacol - Poveste din Bucureștiul de Odinioară cu Miruna Ionescu și Taraful de oraș Valentin Albeșteanu. Miruna Ionescu, violonistul Valentin Albeşteanu şi Taraful de Oraş vă propun o plimbare de seară prin Bucureştiul de odinioară, cu şlagare fredonate prin cafenele şi cofetării, ritmuri de dans pe Podul Mogoşoaiei, culminând cu veselia care însoţea celebra „bătaie cu flori” de la şosea. „Promenadele lungi din zilele în care soarele nu mai contenea să strălucească erau la ordinea zilei în Bucureştiul de odinioară. Doar terasele, cafenelele şi întâlnirea vechilor prieteni îi opreau pe bucureşteni din a se plimba, în pas elegant, pe Calea Victoriei, pe Kiseleff sau în Parcul Cişmigiu. Grădina Alhambra era unul dintre locurile preferate ale domnilor şi doamnelor – acolo se purtau discuţii despre străinatate, modă sau ultimele ştiri. Acolo se savurau spectacole de vodevil, concerte ale unor artişti internaţionali sau serile cu ştaif în care personaj principal erau Maria Tănase sau Fărâmiţă Lambru”. „Poveste din Bucureştiul de odinioară” face, în premieră, un popas în Parcul Arheologic din Constanţa, pentru a fi rostită, cântată, ascultată şi admirată.
 
Programul zilei de duminică, 24 octombrie 2021, poate fi consultat mai jos:
 
11.00 – 13.00 - Duelul prințeselor și supereroilor
14.00 – 16.00 - Și tu poți fi un personaj de Halloween!
16.00 – 18.00 - Parc orchestra
18.30 – 19.30 - Concert spectacol - Poveste din Bucureștiul de Odinioară cu Miruna Ionescu și Taraful de oraș Valentin Albeșteanu.
 
Participarea la toate evenimentele proiectului se va face cu respectarea cu stricteţe a distanţării, ţinând cont de restricțiile impuse de coronavirus. Pentru desfăşurarea activităţilor în cele mai bune condiţii de siguranţă sanitară, vă rugăm să respectaţi măsurile privind prevenirea contaminării cu SARS-CoV2, aflate în vigoare la momentul derulării evenimentelor.

„Constanța Respiră Artă” este un proiect organizat de Asociaţia Culturală pentru Tineret şi Copii „Art Theatre”, proiect de Interes General Finanțat din Fonduri Nerambursabile, fonduri alocate prin contractul de finanțare nerambursabilă nr. 194034/29.09.2021, proiect desfășurat în Parcul Arheologic.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii