Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestări artistice pentru cei mari şi mici, astăzi, în Parcul Arheologic

ro

23 Oct, 2021 08:00 7616 Marime text

Sâmbătă, 23 octombrie 2021, “Constanţa respiră artă” vă aşteaptă în Parcul Arheologic cu un program extrem de antrenant.

Începând cu ora 12.00, cei mici sunt invitaţi la atelierul de creaţie “Micul Picasso”, unde îşi pot dovedi aptitudinile artistice. Activitatea constă în realizarea unor desene de către cei mici pe cartoane prinse de copaci. Vor fi împărțiți câte 2 copii la fiecare planșă și vor avea libertatea de a picta orice își doresc insiprați de tema „Constanța Respiră Artă”. Scopul este acela de a le pune la încercare imaginația și de a învăța să lucreze în echipă.

De la ora 16.00, toţi constănţenii sunt aşteptaţi la „Parc orchestra”, un concept ce combină muzica live, instrumentele şi vocile, mici scenete de teatru şi recitarea de poezii, tinerii actori participanţi stabilindu-şi fiecare câte un spaţiu şi realizându-şi performingul. În acelaşi timp, în alte spații se vor citi povești şi basme pentru copii. Spectatorii se vor putea plimba printre toate aceste momente şi alege spaţiul favorit. Foarte important de subliniat este aspectul ecologic al proiectului “Constanţa respiră artă”: „Parc orchestra” se va desfășura folosind energia verde, fără surse de curent electric.

Seara, cu începere de la ora 16.30, este dedicată teatrului. Teatrul „Roşu” din Bucureşti este invitat de onoare al evenimentului nostru, cu spectacolul „Gunoierul”. Teatrul „Roșu” este un proiect de suflet care ne educă în spiritul culturii, al artei și al creației teatrale; ne învață despre nevoile publicului și despre faptul că un spectacol poate prinde viață aproape oriunde, atât timp cât pe scenă, în spatele și în fața ei se află oamenii potriviți. Este un promotor pentru actorii tineri și regizorii cu idei noi, mai mult sau mai puțin convenționale; un mediator între publicul ce tânjește după relaxare și artiștii care au nevoie de expunere, scopul fiind, în primul rând, acela de a îmbina cultura cu tabieturile urbane.

Reamintim publicului spectator că este aşteptat în Parcul Arheologic până duminică, 24 octombrie 2021, alături de “Constanţa respiră artă”.
Programul poate fi consultat mai jos:
 
Sâmbătă 23.10.2021
12.00 – 14.00 - Micul Picasso
16.00 – 18.00 - Parc orchestra
18.30 – 19.30 - Teatrul Roșu din București – Gunoierul
 
Duminică 24.10.2021
11.00 – 13.00 - Duelul prințeselor și supereroilor
14.00 – 16.00 - Și tu poți fi un personaj de Halloween!
16.00 – 18.00 - Parc orchestra
18.30 – 19.30 - Concert spectacol - Poveste din Bucureștiul de Odinioară cu Miruna Ionescu și Taraful de oraș Valentin Albeșteanu.
 
Participarea la toate evenimentele proiectului se va face cu respectarea cu stricteţe a distanţării, ţinând cont de restricțiile impuse de coronavirus. Pentru desfăşurarea activităţilor în cele mai bune condiţii de siguranţă sanitară, vă rugăm să respectaţi măsurile privind prevenirea contaminării cu SARS-CoV2, aflate în vigoare la momentul derulării evenimentelor.

„Constanța Respiră Artă” este un proiect organizat de Asociaţia Culturală pentru Tineret şi Copii „Art Theatre”, proiect de Interes General Finanțat din Fonduri Nerambursabile, fonduri alocate prin contractul de finanțare nerambursabilă nr. 194034/29.09.2021, proiect desfășurat în Parcul Arheologic.

Vă aşteptăm cu drag!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii