Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă ediţie a evenimentului „Dincolo de cuvinteˮ Întâlnire cu poezia şi muzica folk

ro

10 May, 2015 16:04 2508 Marime text
Publicul constănţean are din nou întâlnire cu poezia şi muzica folk, de data aceasta în formula: Amelia Stănescu, Eduard Zalle, Daniel Iancu şi Vali Petcu. Intitulat „Dincolo de cuvinte IIˮ, evenimentul va avea loc în Club Doors, joi, 14 mai, de la ora 20.00. 

Amelia Stănescu promovează literatura contemporană prin spectacole inedite

Originară din Constanţa, Amelia Stănescu este licenţiată în Filologie (1997) şi în Drept (2007). Din 2006, este doctor în domeniul Filologie. În decursul carierei, a semnat mai multe volume de poezie, printre care se numără „Mecanica firii” și „Aşternuturi de ploaie”, precum şi volumul de portrete şi interviuri literare „Metafora de urgenţă”. Datorită valenţelor sale actoriceşti şi calităţii textelor propuse, Amelia Stănescu a reuşit să impresioneze publicul iubitor de frumos prin spectacolele de muzică şi poezie susţinute la Constanţa, Bucureşti, Piteşti, Ploieşti, Iaşi, dar şi în străinătate.

Eduard Zalle: „Profit de ocazie şi îmi voi promova noul volum de versuri, «Îngeri căzuţi»ˮ

Născut în anul 1961, în oraşul Giurgiu, Eduard Zalle, la vârsta de zece ani, s-a mutat, alături de mama sa, bunica şi fratele mai mic, în Constanţa, unde locuieşte şi în prezent. Este absolvent al Facultăţii de Ştiinţele Comunicării şi Ştiinţe Politice, specializarea Jurnalism, a Universităţii „Andrei Şaguna” din Constanţa. Dintre volumele publicate, amintim „Sonetele iubirii”, „Frământările înţeleptului vrăjitor” , „Hotelul Paradisului”, „Din livada înflorită a iubirii”. Are colaborări cu muzicieni precum Daniel Iancu, Maria Gheorghiu, Mariana Butnaru, Cezar Petrovici, Walter Ghicolescu, trupa folk „Poze cu Sunet”. Lucrează ca ofiţer radio pe o platformă de foraj marin, în golful Mexic.

„Profit de ocazie şi îmi voi promova noul volum de versuri, „Îngeri căzuţiˮ, carte publicată la editura Ex Ponto, din localitate. Abia aştept să ne vedem!”, a scris Eduard Zalle cu privire la evenimentul de joi, pe o reţea de socializare.

Daniel Iancu a devenit cunoscut odată cu lansarea piesei „Vine valu’, îmi ia calul”

Absolvent al Facultăţii de Utilaj Petrolier din cadrul IPG-Ploieşti, Daniel Iancu locuieşte în prezent în oraşul Ovidiu, lângă Constanţa. Este inginer şi cântăreţ de folk. A devenit cunoscut în anul 2004, odată cu lansarea piesei „Vine valu’, îmi ia calul”. În decursul carierei, Daniel Iancu a a obţinut numeroase premii, dintre care amintim: Premiul II la Festivalul de muzică folk din Galaţi (1984), Premiul III la Festivalul Pop/Rock/Pop din Craiova (1985), Premiul de popularitate la Festivalul „Primăvara baladelor” din Bucureşti (1986), trofeul festivalului „Om bun” din Bucureşti (2004).

Vali Petcu interpretează un folk autentic

Născut la Constanţa, Vali Petcu a început să cânte folk la începutul anilor '80, debutând la cenaclul „Eveniment” din oraşul natal. După ce a susţinut o serie de concerte, a plecat pe mare. Nu a renunţat la pasiunea pentru muzică, iar în 2010, s-a apucat din nou de cântat. Licenţiat în economie, obţine un Master în Comunicare Mediatică, la Universitatea „Andrei Şaguna”. Vali Petcu interpretează un folk autentic, de obicei, cu versuri proprii. A obţinut Marele Premiu la, probabil, cel mai prestigios festival de muzică folk, „Om Bun” (2013).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii